Igor Drotár po Prešove: Výsledok ako z rozprávky

Súťaže na domácej pôde nevychádzajú zakaždým podľa predstáv miestnych hrdinov. Začiatok mája a 22. Rally Prešov však potešili nielen davy fanúšikov, ale aj domáce legendy Igora Drotára, Vlada Bánociho a ich jedinečný Citroën DS3 WRC.

Igor Drotár

Vlado Bánoci mal tradične zdvojenú a nesmierne náročnú úlohu: okrem písania a diktovania ho čakalo množstvo organizačných povinností so samotnou súťažou. Napokon všetko dopadlo tak dobre, ako mohlo. Tretie miesto absolútne aj v triede je výsledok, ktorý môže len a len potešiť. Život s novým Citroënom DS3 WRC začína voňať harmóniou a vzájomným porozumením.

Igor Drotár

Igor Drotár: „Som nesmierne rád, že sa nám 22. ročník našej Rally Prešov podarilo uskutočniť, keďže je to čím ďalej, tým náročnejšie. Veľká vďaka patrí predovšetkým Vladovi a Rasťovi Bánocimu za kompletnú organizáciu, bez nich by sa rally nekonala. Štartovať na tomto podujatí je tak pre nás obrovskou čerešničkou na pomyselnej torte. Skvelé zázemie a pohodu vytvára aj náš tím D-Max Racing Profiko, ktorý odvádza skutočne profesionálnu prácu. Tento rok zaplavili prešovské trate naozaj veľké davy fanúšikov. Zážitok umocnila aj večerná mestská skúška a najmä množstvo úžasných áut. Náš Citroën DS3 WRC mi sadol hneď od začiatku a tešil som sa z každého kilometra. Máme k sebe opäť bližšie a bude to už len lepšie. V sobotu bolo mokro a vedeli sme, že to nebude jednoduché. Hneď v prvej skúške som sa však vytešoval do takej miery, že som prestal vnímať Vlada a nechcel som ani veriť, aké skvelé je toto auto. Následne sme sa v ďalšom kole zrýchlili o sekundu. V treťom kole sme sa rozhodli udržať si tempo, aby sme zbytočne netlačili a neriskovali dobrý výsledok. Tretie miesto na domácej trati a v takej silnej konkurencii nám prinieslo veľkú radosť. Taktiež naši fanúšikovia a priatelia nám dodali ďalšiu energiu. Už teraz sa neviem dočkať ďalšieho víkendu za pretekárskym volantom, tentokrát na kopci v poľskej Załużi. Uvidíme, ako mi sadne nové Mitsubishi, čo napokon ukážu aj výsledky.“

Igor Drotár

Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu pokračujú druhými pretekmi 41. Bieszczadzki Wyścig Górski Załuż už tento víkend 8.-10. mája. Na jazdcov čaká 4 688 m dlhá trať s 11 ostrými vlásenkami. Okrem techniky sa tak predvedie aj zručnosť pretekárov na pomalých úsekoch. Igor Drotár tam odštartuje opäť s Mitsubishi Lancer 05.

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár