Víkend na Jahodnej vyšiel KL Racing Teamu na polovicu

Preteky automobilov do vrchu Moris Cup Jahodná absolvoval spoločne s jazdcom Tomášom Kukučkom aj KL Racing Rally Team. Výsledkom bolo druhé miesto v triede.

KL Racing

V sobotu sa na Jahodnej Tomáš Kukučka do vozidla Mitsubishi Lancer EVO IX posadil po dlhej, takmer dvojročnej pauze. V nej totiž štartoval výhradne s vozidlami špecifikácie WRC. Už v tréningu dokázal, že s Lancerom jazdiť ešte nezabudol. Po dvojici ostrých jázd patrilo Tomášovi v cieli druhé miesto v triede, ale aj desiate absolútneho slovenského poradia. „Musím sa priznať, že sa trochu trápim. Všetko je zase inak. V Mitsubishi som nesedel dobré dva roky a oproti WRC je to riadny rozdiel. Výkon je dobrý, len treba mačkať spojku, brzdy tiež sú slabšie. Ale inak spokojnosť, postupne sa mi darí robiť lepšie a lepšie časy, dúfam, že zajtra to bude ešte lepšie,“ povedal Tomáš Kukučka po prvom dni na Jahodnej.

KL Racing

Druhý súťažný deň v podaní Tomáša Kukučku začal naozaj zlepšením času už v jedinej tréningovej jazde. V prvej ostrej však Tomáš odložil Mitsubishi do priekopy povedľa trate. „Dnes som sa zase o nejaké sekundy zlepšil, v prvej ostrej som bol už asi priveľmi premotivovaný, pričom v jednej z pravých zákrut mi začalo tlačiť predok príliš von, už som to nevedel zrovnať, tak som to odložil do járku. Chvalabohu sa nič vážne autu nestalo, ale keďže sme na kopci, predpisy hovoria o tom, že ďalšiu jazdu už absolvovať nemôžem. Mrzí ma to, ale aj toto sa stáva,“ opísal udalosti na trati Tomáš Kukučka.

KL Racing

Napriek smolnému koncu bol s výkonom svojho jazdca spokojný aj manažér KL Racing Rally Teamu, Marek Lokaj: „Kuko podal dobrý výkon. Napriek tomu, že v Mitsubishi naozaj sedel po takmer dvojročnej pauze, to zvládol výborne. Nedeľňajšia nehoda, nuž aj také sa stáva. Robíme motoristický šport a tomu sa drobné havárie nevyhýbajú. Šťastie, že je Kuko celý a zdravý, iba na tom záleží.“

KL Racing Rally Team budú mať diváci možnosť sledovať opäť na trati, tentoraz rallystickej v dňoch 26.- 27.júna 2015 v Lubeníku.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár