Maťo Homola bude prvým Slovákom vo WTCC!

Automobilový pretekár Maťo Homola odštartuje 19. až 21. júna na okruhu Slovakia Ring ako prvý pilot spod Tatier v prestížnom a celosvetovo sledovanom šampionáte Majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC.

Maťo Homola

Jazdec tímu Homola Motorsport sa navyše strane prvým jazdcom v histórii, ktorý počas jedného víkendu odštartuje v seriáli ETCC (so svojim SEATom Leon Cup Racer) a zároveň v prestížnej triede TC1 vo WTCC. Na Slovakia Ringu ho tak uvidíme aj v Chevrolete RML Cruze TC1 španielskeho tímu Campos Racing.

„Je to pre mňa veľká šanca,“ povedal Maťo Homola, ktorý skončil vlani na 2. mieste v triede TC2T v ETCC. „Budem sa snažiť vyťažiť z tejto príležitosti maximum. Nie každý dostane šancu predstaviť sa v takomto prestížnom šampionáte a mne sa to navyše podarí pred slovenskými fanúšikmi na našom okruhu Slovakia Ring. Samozrejme, že chcem dosiahnuť dobrý výsledok, ale som realista. Budem bojovať s pre mňa málo známym technicky vyspelým a silným autom proti najlepším jazdcom tejto kategórie motoršportu. No hoci techniku TC1 veľmi nepoznám, budem mať výhodu domáceho prostredia na okruhu, ktorý mám veľmi rád a sedí môjmu štýlu.“

Maťo Homola

Skvelú správu oznámil promotér FIA WTCC, spoločnosť Eurosport Events, a v mene svojho generálneho manažéra, Francoisa Ribeira, vyslovil potešenie z toho, že Maťo dostane šancu ukázať svoj talent na najvyššej úrovni pretekov cestovných automobilov. „ETCC je platforma na prípravu budúcich jazdcov WTCC a ja verím, že to bude aj prípad Maťa Homolu. Ten stále demonštruje svoj veľký potenciál. Takéto šance neprichádzajú každý deň a nebude to mať ľahké, no veríme, že využije túto príležitosť a presvedčí ďalších možných sponzorov na Slovensku, ktorí mu pomôžu v jeho ďalšom napredovaní. Automobilový priemysel je na Slovensku dominantný a ja dúfam, že Maťo sa stane vlajkonosičom ambícií svojej krajiny a na svojom domácom okruhu sa mu dostane veľkej podpory plných tribún.“

Seriál FIA WTCC zavíta na Slovakia Ring do Orechovej Potône už o 10 dní (19. – 21. júna 2015). Maťo Homola bude mať počas neho poriadne nabitý program. Minulý týždeň dostal od FIA výnimku a môže tak štartovať v oboch hlavných seriáloch – WTCC aj ETCC. V nedeľu ho tak uvidíme v rýchlom slede až v štyroch pretekoch.

Zdroj: Homola Motorsport

Pridaj komentár