Maťo Homola po víkende na Slovakia Ringu spokojný

Domáce preteky seriálov FIA WTCC a ETCC si náš automobilový pretekár Maťo Homola dokonale užil. Na domácom okruhu Slovakia Ring sa počas troch víkendových dní prišlo pozrieť 41 tisíc divákov, ktorí chceli vidieť, ako sa mu bude dariť nielen medzi hviezdami svetového motoršportu v Majstrovstvách sveta cestovných automobilov, ale aj v Európskom šampionáte ETCC, kde bojuje o celkový triumf so SEATom Leon Cup Racer.

Maťo Homola

Rýchly SEAT s číslom 70 hnali diváci dopredu v oboch nedeľňajších dopoludňajších jazdách ETCC. Maťo sa za podporu odvďačil skvelými výkonmi a umiestneniami na stupňoch víťazov. Celkové víťazstvo mu napokon len veľmi tesne uniklo. Po druhom mieste v kvalifikácii a dvoch druhých miestach v pretekoch sa postavil na 2. priečku v celkovom súčte bodov. V priebežnom poradí FIA ETCC 2015 mu tak patrí 3. miesto, 12 bodov za dvoma súpermi. „V ETCC som si naozaj skvele zapretekal,“ zhodnotil Maťo Homola. „Náš tím Homola Motorsport výborne pripravil môj červeno-biely SEAT, ktorý bol počas celého víkendu od prvých kilometrov veľmi rýchly a spoľahlivý. Navyše naše nastavenie nebolo náročné na opotrebovanie pneumatík, s čím mali moji súperi problémy. Veľmi som chcel zopakovať vlaňajší triumf, ale ani druhé miesto neberiem ako sklamanie. Súperi ma berú ako kandidáta na celkový titul, a to je dobré vedieť. Ešte sa v tomto roku pobijeme o prvenstvo, to im môžem s čistým svedomím sľúbiť,“ dodal s úsmevom náš najrýchlejší študent ekonómie.

Maťo Homola

Hoci sa v piatok a sobotu v testovaní a tréningoch WTCC poriadne vytrápil s autom pripravovaným španielskym tímom Campos Racing, kvalifikácia mu priniesla veľkú radosť. Hneď pri prvom štarte sa totiž dokázal prebojovať do Q2 a za sebou nechal aj také známe mená ako Tiago Monteiro (ex-F1) či Norbert Michelisz. „Až teraz, z odstupom pár dní, si naplno uvedomujem, čo som to vlastne v Orechovej Potôni prežil,“ povedal o uplynulom víkende Maťo Homola. „Keď moje auto fungovalo, tak som dokázal jazdiť časy porovnateľné zo zvyškom štartového poľa. Nevyšli mi pevné štarty, to rovno priznávam, urobil som chybičku v prvých pretekoch a v druhých to však bola chyba techniky. Ale potom som tlačil a dotiahol som sa na svojich súperov. A to je pre mňa obrovské povzbudenie do ďalšej práce. Verím, že sa nám spoločnými silami, aj s podporou slovenských fanúšikov, ktorým za úžasné zážitky na Slovakia Ringu zo srdca ďakujem, podarí zabezpečiť môj ďalší štart niekedy v budúcnosti.“
Podporu Maťovi v týchto snahách vyslovil aj promotér šampionátu François Ribeiro. „Veľmi ma potešili pozitívne reakcie celej „rodiny“ WTCC. Ako nováčika ma prijali naozaj vrúcne, za čo im chcel vysloviť vďaku. Verím, že tento štart nebol ojedinelým, a že slovenská vlajka bude reprezentovať našu krajinu vo WTCC,“ vyslovil nádej čoskoro 21-ročný pretekár.

Maťo Homola

Ani po náročnom víkende na Slovakia Ringu nemajú v tíme Homola Motorsport čas na oddych. Už v stredu tím odchádza na ďalšie preteky FIA ETCC na juh Francúzska, na Azúrové pobrežie na okruh Paul Ricard HTTT. „Niet času oddychovať, čakajú nás ďalšie dôležité preteky. Našťastie je auto v poriadku, a tak budeme v Le Castellet v plnej sile. Držte palce, aby sme domov doviezli poriadne porcie bodov!“

Zdroj: Homola Motorsport / Foto: Michal Petreje

Pridaj komentár