World Endurance Championship – dva testovacie dni na Nurburgringu

Dvoch testovacích dňov na okruhu Nurburgring, kde sa bude konať ďalšie podujatie seriálu WEC na konci augusta, sa zúčastnili tri posádky tímu AF Corse a jedna SMP Racing.

World Endurance Championship

Štyri autá Ferrari 458 Italia GTE štartujúce v dvoch kategóriách GTE-Pro a GTE-Am získavali na azda najslávnejšej trati dôležité údaje. Posádky „Gimmi“ Bruni a Toni Vilander v aute číslo 51, Davide Rigon a James Calado v aute číslo 71 budú štartovať v silnejšej kategórii. Prvý deň dosiahla posádka Bruni – Vilander najlepší čas s hodnotou 1’55 „755 a odjazdili 40 kôl. Posádka Rigon – Calado dokázala zajazdiť čas o niečo horší s hodnotou 1’57“ 069 a celkovo 51 kôl a to napriek tomu, že na aute museli meniť prevodovku. Bruni a Vilander odjazdili za dva dni 97 kôl, pričom najrýchlejší čas zajazdili na úrovni 1’54 „972, čo bol štvrtý najrýchlejší čas celkovo. Rigon a Calado zajazdili celkovo 114 kôl a napokon ich najlepší čas s hodnotou 1’54 „885 a bol tretím najlepším časom dňa.

World Endurance Championship

V kategórii GTE-Am posádka Emmanuel Collard, François Perrodo a Rui Aguas s autom č.83 zajazdila čas s hodnotou 1’56 „397, čo bola o niečo horšia hodnota, ako druhé Ferrari SMP Racing s ruskou posádkou, pričom Viktor Shaytar zajazdil čas 1’56“ 342. Najrýchlejším boli Paul Dalla Lana, Mathias Lauda a Jonny Adam s autom Aston Martin a dosiahli čas 1’57 „572.

World Endurance Championship sa na trati Nurburgringu objaví na konci augusta pri šesťhodinovke.

Zdroj: Corse Clienti

Pridaj komentár