RUFA SPORT s Grzybom na 24. Rajd Rzeszowski vďaka zlomenej poloosi tretí

Slovenský RUFA SPORT Team s posádkou Grzyb – Hundla a vozidlom Ford Fiesta R5 dojazdili počas uplynulého víkendu na treťom mieste absolútneho poradia v rámci podujatia 24. Rajd Rzeszowski 2015.

RUFA SPORT

Napriek veľmi silnej konkurencii dokázali Grzegorz Grzyb s Robertom Hundlom, že to so ziskom titulu absolútnych poľských majstrov myslia smrteľne vážne, keď v úvode jednoznačne ovládli súťaž 24. Rajd Rzeszowski. Do tretej rýchlostnej skúšky držali opraty vedenia pevne v rukách. Žiaľ, prišla štvrtá rýchlostná skúška, na ktorej tesne pred cieľom odmietla poslušnosť jedna z predných poloosí Fordu Fiesta R5. Takéto poruchy sa na rally súťažiach bežne stávajú, v prípade Grzyba s Hundlom však hneď po tejto poruche nenasledovala návšteva servisnej zóny, kde mohli mechanici prasknutú poloos vymeniť a tak museli s touto poruchou absolvovať ďalšiu dvojicu rýchlostných skúšok. Samozrejme toto znamenalo stratu v podobe viac ako päťdesiat sekúnd na vedúcu posádku a posun smerom nadol, na štvrté miesto. Po výmene poloosi v servisnej zóne Grzyb s Hundlom opäť pokračovali v dobrých výkonoch a dosahovanými časmi opäť všetkých divákov presviedčali, že majú na celkové víťazstvo, avšak do cieľa už neostávalo toľko kilometrov, aby sa im stratu podarilo dohnať a v cieli sa museli nakoniec uspokojiť s tretím miestom absolútneho poradia.

RUFA SPORT

„Napriek faktu, že naša posádka dojazdila na treťom mieste absolútneho poradia som spokojný. Nielen divákom, ale aj konkurencii Grzegorz s Robertom opäť dokázali, že ak technika funguje na sto percent, dokážu patriť medzi najrýchlejších. Tretie miesto v Reszowe nás síce stálo vedúcu pozíciu v priebežnom hodnotení, v poľskom šampionáte, ale ešte ostávajú štyri súťaže do konca šampionátu, kde sa nám to, dúfam podarí dobehnúť. Teraz sa ideme sústrediť na Rally Košice, kde chceme vybojovať slovenský titul v rally,“ zhodnotil 24. Rajd Rzeszowski manažér RUFA SPORT Teamu Ľubomír Kleman.

RUFA SPORT

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jacek Zurawski

Pridaj komentár