Melico Racing po Košiciach: „Aký požičaj, taký vráť.“

Jaro a Erik Melichárekovci sa Rally Košice zúčastnili posledný krát v roku 2013. Vtedy práve tu prišli, na základe protestu RUFA Sport, o titul Majstrov Slovenska v rally za rok 2013 po súťaži, za zeleným stolom. Do Košíc v tomto roku pochopiteľne cestovali s veľmi zlým pocitom.

Melico Racing


Rally súťaž končí až na cieľovej rampe, ba v niektorých prípadoch aj niekoľko hodín po nej. Presne tento pocit už Melichárekovci z minulosti spoznali na vlastnej koži, V tomto roku sa scenár súťaže opakoval, akurát v opačnom garde. Aj teraz sa tu v boji o majstrovský titul na jednej trati stretla dvojica súťažiacich, ktorí si chceli pre seba utrhnúť najväčší kus z porcie bodov, ktoré by ich posunuli bližšie k zisku tohtoročného slovenského majstrovského titulu.

Melico Racing

Jednou z dvojice, ktorá v Košiciach o najvyššiu trofej bojovala, bola aj posádka Melico Racing Teamu, bratia Jaroslav a Erik Melichárekovci. Po výbornom výkone, ale ako sme si už mohli v tomto ročníku zvyknúť, aj poriadnej dávke smoly, Jaro s Erikom dojazdili v oboch súťažných dňoch na druhom mieste. Základom úspechu boli nielen veľmi rýchle časy, ale aj víťazstvo v štvorici rýchlostných skúšok. Tento pekný výkon im zároveň vyniesol aj druhé miesto absolútneho poradia na 41. Rally Košice. „Súťaž bola naozaj pekná, ale aj nesmierne náročná a to hlavne z dôvodu vysokých teplôt, ktoré v Košiciach vládli. Nám sa podarilo vyhrať štyri rýchlostné skúšky, ale užili sme si zase aj patričnú dávku smoly, ktorá nás sprevádza celý tento rok,“ opísal košickú súťaž Jaro Melichárek.

Melico Racing

Po súťaži, presne v súlade s platnými rally predpismi, Melico Racing Team podal protest na posádku Grzyb – Hundla. Dôvodom boli nepovolené technické úpravy vozidla Ford Fiesta RS WRC. Viac o proteste hovorí Peter Melichárek, manažér Melico Racing Teamu: „Nakoľko sa nám v Košiciach potvrdilo, že tím RUFA Sport s posádkou Grzyb – Hundla používajú nepovolené technické úpravy svojho vozidla, rozhodli sme sa podať proti ich konaniu protest. Po kontrole ich vozidla technický komisári SAMŠ potvrdili nepovolené prvky tlmičov, ktoré zásadne ovplyvňujú jazdné vlastnosti vozidla, Rada športových komisárov 41. Rally Košice na základe tohto zistenia vylúčila danú posádku zo súťaže. Z dôvodu avizovaného odvolania dotknutého tímu, technický komisári zadržali a zapečatili nepovolený diel zo súťažného vozidla, ktorý slúži ako nespochybniteľný dôkaz ich konania. Pred dvoma rokmi sme si práve v Košiciach vyskúšali, aké je to, keď sa o víťazoch rozhoduje nie na trati, ale po súťaži. Okolnosti nám teraz umožnili, aby si aj druhá strana vyskúšala, aké to je prísť o víťazstvo, ale aj majstrovský titul za zeleným stolom.“

Melico Racing

41. Rally Košice tak ostala, aspoň zatiaľ, bez víťaza. O tom, kto sa ním nakoniec stane, ale aj kto sa stane Majstrom Slovenska v rally 2015 bude rozhodovať Národný odvolací súd Slovenskej asociácie motoristického športu. O výsledku vás samozrejme budeme informovať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár