KL Racing smeruje s Kukučkom na európske trate

KL Racing Rally Team, posádka Tomáš Kukučka – Radovan Mozner mladší a Škoda Fabia WRC. Toto je zloženie jedného zo slovenských rally tímov na tohtoročnú Barum Czech Rally Zlín.

KL Racing

Moravská metropola Zlín sa opäť, presne po roku počas nadchádzajúceho víkendu zaplní rally jazdcami z celej Európy. V pláne je totiž jubilejná, 45. Barum Czech Rally Zlín. Na jej štart sa postaví aj slovenská posádka Tomáš Kukučka – Radovan Mozner mladší. Pôvodný plán bol, zdolať barumku s vozidlom Subaru ImprezaWRc. Ako však všetci dobre vieme, toto vozidlo utrpelo v rámci piateho kola slovenských rally majstrovstiev rozsiahlejšie devastačné poranenia a tak v prípade Tomáša s Radovanom prišla na rad výmena vozidla. Divákom v Zlíne a jeho okolí sa dvojica mladých Slovákov predstaví so Škodou Fabia WRC.

KL Racing

„Absolvovať Barum Rally v Zlíne bolo vždy mojim veľkým snom. Teraz ho máme spolu s mojim spolujazdcom, Radovanom Moznerom na dosah. Žiaľ po nehode v Košiciach sme museli narýchlo vymeniť vozidlo a tak nás diváci budú mať možnosť sledovať v spolupráci so Škodou Fabia WRC. Obaja vieme, že to nebude ľahká súťaž, trate v okolí Zlína sú nesmierne náročné. Bodaj by aj nie, veď podujatie je zaradené do seriálu FIA European Rally Championship. Verím tomu, že sa nám podarí uspieť a dôjsť až na cieľovú rampu,“ vyjadril svoje pocity Tomáš Kukučka.

KL Racing

V úspech svojej súťažnej posádky verí aj mnažér KL Racing Rally Teamu, Marek Lokaj: „Ak sa pozriem o dva týždne dozadu, košická rally pre náš tím nedopadlo dvakrát šťastne. Verím, že Barum Czech Rally Zlín nám prinesie iba šťastie a našej posádke sa tu bude dariť. Tomáš už Škodu Fabia WRC pilotoval, takže presne vie do čoho ide a čo od tohto auta môže očakávať. Keďže európska súťaž je nesmierne finančne náročná, rád by som poďakoval aj touto formou partnerom KL Racing Rally Teamu za podporu.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár