Maťo Homola vyhral kvalifikáciu v Brne

Team Homola Motorsport s pilotom Maťom Homolom má za sebou tohtoročnú najúspešnejšiu kvalifikáciu. Získal pole position a to znamená iba jedno, že v prvých zajtrajších pretekoch odštartuje z 1. miesta.

Maťo Homola

Priebeh kvalifikácie bol úplne ukážkový. Team na čele s Jarom Krajčím vymyslel skvelú kvalifikačnú stratégiu. Maťovi na najrýchlejší čas stačili iba dve úvodné kolá. Hneď v druhom kole 30 minútovej kvalifikácie zajazdil Maťo zatiaľ najrýchlejší čas tohto víkendu (2:11:253s). V ďalšom priebehu Maťo šetril pneumatiky a ako jediný stál v boxoch a vyčkával na odpovede súperov. Napriek tomu, že súperi niekoľko krát vymenili nové pneumatiky a najazdili až 11 kôl, Maťov čas už neprekonali. Tvrdá drina Maťa a chalanov z teamu Homola Motorsport priniesla svoj vytúžený výsledok. Maťo berie za prvé miesto v kvalifikácii 3 body do celkového hodnotenia.

Maťo Homola

Maťo: „Som strašne spokojný s výsledkom kvalifikácie. Podarilo sa mi ju vyhrať a tak získať pole position. Popravde som takýto skvelý výsledok nečakal, len som v ňom dúfal. Išli sme strategicky iba na jedno kolo a tak troška sme zariskovali. Mali sme pre istotu pripravenú ešte jednu sadu gúm, keby sa náhodou niečo stalo, ale naša pôvodná stratégia vyšla. Toto je môj doterajší najrýchlejší čas čo som tu spravil. Čas je z jednej stránky super, ale je rozdiel vyhrať kvalifikáciu a preteky. To ťažšie nás ešte len čaká. Držte mi palce, budem to zajtra veľmi potrebovať.“

Maťo Homola

V nedeľu ráno sa ide zahrievací tréning o 09:30 a dvoje preteky o 12:00 a 13:10. Eurosport 2 mal priniesť z týchto pretekov priame prenosy, ale tento krát dostal tenis prednosť a prenos na poslednú chvíľu zrušili. A preto ani chvíľu neváhajte a prídite Maťa pozrieť a podporiť osobne do Brna. Bude veľmi potrebovať Vašu podporu.
Ďakujeme Vám veľmi pekne za doterajšiu podporu, ktorú Maťovi a teamu dávate v akejkoľvek podobe. Veľmi nás to teší, posilňuje nás to a ženie vpred.

Zdroj: Homola Motorsport / Foto: Michal Petreje, Homola Motorsport

Pridaj komentár