F1 Clienti a XX Programmes v Jereze

Okruh Jerez de la Frontera privítal autá dvoch Ferrari programov pre zákazníkov. F1 Clienti a XX Programmes dva dni testovali na andalúzkej 4,5 kilometrov dlhej trati.

XX Programmes

XX Programmes je venovaný autám s prívlastkom XX v názve. V Jereze sa na trati objavilo jedno Ferrari FXX, čo bolo v programe jedno z prvých áut, deväť áut Ferrari 599XX postavených na základe Ferrari 599 Fiorano a šesť Ferrari FXX K, čo sú najnovšie prírastky do programu. Ferrari FXX K je posledný model, ktorý sa môže pochváliť s výkonom 1050 koní, V12 pod kapotou s objemom 6 litrov a hybridným systémom pochádzajúcim z Formuly 1. Všetky autá slúžia aj na laboratórne účely, čo znamená, že sú ich vodiči poučení ako testovací jazdci. Mechanici neustále pracovali na autách aj počas testov, čítali a upravovali telemetriu, pričom každé auto má pridelenú vlastnú skupinu inžinierov. O jazdy sa staral aj bývalý pilot Formuly 1 Olivier Beretta.

F1 Clienti

F1 Clienti je zamerané na formulové autá a monoposty. Historické monoposty, ktoré robili históriu značky Ferrari majú k dispozícii starostlivo vyberaní zákazníci. Na trati v Jereze sa predstavili monoposty F2001 a F2003-GA, na ktorých v minulosti jazdili Michael Schumacher, či Rubens Barrichello, F2007, s ktorým získal Kimi Räikkönen titul Majstra sveta.

Testovacie dni v Jereze boli prvým testovacím dňom pre F1 Clienti a XX Programmes. Ďalší bude na konci apríla v Mugelle, zatiaľ čo posledná ukážka sezóny bude na legendárnej Daytone pri príležitosti Finali Mondiali Ferrari v dňoch 1. a 4. decembra.

Zdroj: Corse Clienti

Pridaj komentár