Maťo Homola

Maťo Homola – TCR Bahrain – sobota

Teplo, zima, hľadanie správneho nastavenia. Takto nejako by sa dali charakterizovať prvé preteky seriálu TCR International Series v Bahrajne. Tréningy a kvalifikácia sa išli vo veľmi teplom počasí a preteky už počas tmy a výrazne chladnejšieho počasia. Teplota asfaltu cez deň bola vyše 46 stupňov, zatiaľ čo počas pretekov to bolo len zhruba 25 stupňov. To je veľký rozdiel, s ktorým týmto sa najlepšie popasoval tím Craft-Bamboo Lukoil jazdiaci rovnako na SEATe Leon TCR, ktorého jazdec Sergey Afanasyev vyhral kvalifikáciu a v pretekoch sa umiestnil na 4. mieste. Jeho kolegovia, Pepe Oriola a James Nash obsadili prvé a tretie miesto v menovanom poradí. Na druhom mieste skončil Gianni Morbidelli s Hondou Civic.

Maťo Homola

Maťo Homola, jazdec tímu B3 Racing Team Hungary počas pretekov robil čo sa dalo, no kombinácia niekoľkých chýb, nedostatku času na vyskúšanie nastavení a nie práve ideálneho štartu znamenala, že Maťo sa po štarte prepadol až na 11. miesto a musel sa drať dopredu. Agresívnu jazdu úradujúceho šampióna TCR Stefana Cominiho si vyskúšal aj Maťo, kedy spolu zviedli parádny súboj a 7 miesto, z ktorého vyšiel lepšie Comini, no už o pár chvíľ neskôr prišiel súboj Maťa a Davita Kajaiu o miesto č. 8. tento trval zhruba tri kolá a zo sedadla zdvíhal nejedného fanúšika. Nakoniec z neho vyšiel víťazne Maťo, ktorý mal v poslednom kole a v poslednej zákrute lepší výjazd zo zákruty a z 9. miesta sa len o 0,045s dostal na priečku č. 8.

Maťo Homola

„Spravil som viaceré chyby, rovnako mi nevyšiel aj štart, ale nakoniec som s výsledkom spokojný, musel som sa predrať vpred. A na záver som to tam poslal a veril, že sa mi podarí uchmatnúť 8. miesto, čo mi nakoniec vyšlo a mám z toho veľkú radosť! Pekné preteky.” Maťov tímový kolega Dusan Borković obsadil 6. priečku, čím si pohoršil oproti 2. miestu v kvalifikácii.

Maťo Homola

Záznam z pretekov si viete pozrieť na https://www.youtube.com/watch?v=DwN5CtFff4w, prípadne si počkajte na český komentár a celé preteky si môžete pozrieť v nedeľu o 19:15 na Sport 2.

Zajtrajšie druhé preteky budú štartovať o 13:30 nášho času a sledovať ich môžete live na https://www.youtube.com/watch?v=g06lfNDnd9M

Zdroj: Maťo Homola / Foto: B3 Racing

Pridaj komentár