KL Racing, Moris Cup Jahodná

Striebro a bronz pre Kukučku a KL Racing na Jahodnej

Výborný výkon predviedol divákom v rámci tretieho kopcového víkendu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu jazdec KL Racing Teamu, Tomáš Kukučka.

KL Racing

Tomáš sa v rámci Moris Cupu Jahodná 2016, predstavil divákom na trati smerujúcej od košickej Alpinky ku lyžiarskemu stredisku Jahodná, v spolupráci s vozidlom Škoda Fabia R5, s ktorým ho fanúšikovia mali možnosť sledovať nielen v rámci Eger Rallye, ale aj na súťaži vo Vyškove. „Som rád, že práve na Jahodnej môžem štartovať. Tunajšia trať je zmesou všetkého toho čo k poriadnemu testovaniu potrebujem. Úvod 4750 metrov dlhej trate je na širokej štvorprúdovej vozovke, kde, priznám sa je veľmi ťažké voliť ideálnu stopu. Po úvodnom širokom úseku sa trať zužuje a nasleduje typická rally trať, ktorá je navyše ešte aj poriadne uskákaná. To je presne to, čo potrebujem absolvovať v rámci ďalšieho zžívania sa s novou Škodou Fabia R5. Keďže je to iba jeden z ojedinelých štartov v rámci pretekov automobilov do vrchu, chcem sa venovať hlavne skúšaniu rôznych možností nastavenia auta, na výsledok až tak celkom pozerať nebudem,“ povedal pred podujatím Tomáš Kukučka.

KL Racing

Tomáš je však pretekár každým cólom a tak samozrejme pozeral aj na dosahované časy. Tie sa s každou jazdou zlepšovali, pričom v sobotu dosiahol na tretie miesto v triede A+2000 a v nedeľu dokonca na druhé v triede, ale aj siedme miesto absolútneho poradia v rámci Moris Cup Jahodná 2016.

„Veľká spokojnosť. Pohrali sme sa v priebehu víkendu s rôznymi nastaveniami, s výškami, odklonmi a podobne. Vyskúšali sme aj niekoľko rôznych tvrdostí pneumatík a stále sme sledovali, čo urobia zmeny s časom. Ten neustále išiel dole a navyše som si vo svojej triede našiel súpera, s ktorým sme sa každú jazdu doslova naťahovali o desatinky, ba niekedy aj o stotiny sekundy. Bolo to naozaj super a veľmi sa teším z toho, že som mal možnosť vyskúšať si už rôzne spomínané nastavenia, určite mi to v budúcnosti pomôže aj pri rally súťažiach,“ dodal po pretekoch spokojný Tomáš Kukučka.

KL Racing, Moris Cup Jahodná

Žiaľ, tento úspech nemohol na vlastné oči sledovať manažér KL Racing Rally Teamu, Marek Lokaj, ktorý ležal s chorobou v posteli: „Skolila ma nejaká viróza a tak som na Jahodnú osobne nemohol prísť, ale chlapci z tímu ma podrobne o všetkom informovali a navyše som Tomášov výkon sledoval aspoň online na internete. Som nadmieru spokojný a rád by som všetkým poďakoval za perfektnú robotu, ale aj podporu.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár