Christian Merli

Dobšinský kopec 2016 aj s Christianom Merlim

Organizátorovi Dobšinského kopca 2016, Autoklub EHC Dobšinský kopec a Mesto Dobšiná, práve prišla jedna z najočakávanejších prihlášok – Christiana Merliho.

Christian Merli

Christian Merli, Talian, ktorý už v roku 1993 dosiahol výrazný úspech v pretekoch snežných skútrov, kde sa stal Juniorským šampiónom v rámci Talianska, čo sa mu podarilo zopakovať ešte niekoľkokrát v rôznych kubatúrach, naskočil do pretekov automobilov do vrchu v roku 2004. Okamžite sa stal majstrom Talianska v triede A3. Zároveň s pretekmi do vrchu sa zúčastňoval pretekov snežných skútrov aj naďalej, čo v podstate trvalo až do roku 2007. Snežné skútre v prípade Christiana ostali aj naďalej ako doplnkový šport, aj keď profesionálne sa venuje už iba pretekom automobilov do vrchu, kde už dosiahol výrazné úspechy. V tohtoročných Majstrovstvách Európy pretekov automobilov do vrchu štartuje za továrenský tím Osella, kde doslova exceluje. Štyridsaťštyri ročný Talian sa v aktuálnom ročníku Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu sa preťahuje doslova o stotinky sekúnd so svojim krajanom, Simonem Faggiolim, ktorý niekoľkokrát posunul traťový rekord aj na Dobšinskom kopci a je jeho aktuálnym držiteľom.

Christian Merli

V tomto momente je samozrejme na mieste otázka. Podarí sa na Dobšinskom kopci Christianovi Merlimu a jeho Oselle prekonať Simoneho rekord trate ? Čo myslíte ? Áno, alebo nie ?

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár