Štefan Rosina

Rosinovo bodové ťaženie ukončila penalizácia

Nedeľňajšie Hlavné preteky seriálu Blancpain GT Series na nemeckom Nurburgringu nepriniesli Štefanovi Rosinovi šťastie. Z bodového umiestnenia ho vyradila penalizácia.

Štefan Rosina

Lamborghini Huracán GT3 štartoval zo 17. priečky tentokrát Rosinov kolega Davide Valsecchi. Tomu sa krátko po štarte podarilo prebojovať na 13. miesto. Bleskurýchla výmena v boxoch ich posunula na výbornú bodovanú 10. priečku. Slovenský pretekár dokázal udržať za sebou rýchlejšie vozidlá, no pri predbiehaní pomalšieho auta preťal šikanu, aby zabránil kolízii. Toto „prekročenie limitov trate“ znamenalo penalizáciu prejazdom boxov, čím sa slovenský pretekár prepadol na konečné 24. miesto.

Štefan Rosina: „Pri brzdení do šikany som sa snažil vyhnúť kolízii s o kolo pomalším Ferrari predo mnou. Ak by som však zahol doľava, vrazil by som zároveň do súperovho Audi. Jediný spôsob, ako tomu zabrániť, bolo preťať šikanu. I keď som tým nezískal žiadnu výhodu, dostal som penalizáciu prejazdom boxami. Rovnako ako ja preťali šikanu aj iní, no bez penalizácie. Je to veľká škoda, no reálne sme na to 10. miesto nemali. Tempo nášho Lamborghini jednoducho nestíha konkurencii. Jazdil som každé kolo na absolútnom limite, len aby som udržal za sebou rýchlejší Mercedes a Audi. Teší nás jedine to, že sme konečne bojovali o bodované priečky.“

Štefan Rosina

Štofiho čaká najbližšie až augustová Veľká cena SR na okruhu Slovakia Ring a následne predposledné podujatie Blancpain GT Sprint Series na maďarskom Hungaroringu (26.-28. augusta).

Zdroj: Race Pro Media / Foto: Martin Trenkler

Pridaj komentár