VC Rakúska

VC Rakúska – preteky

Veľká cena Rakúska prinieska ďalšiu kolíziu medzi jazdcami Mercedesu, napriek tomu ju Lewis Hamilton vyhral.

VC Rakúska, Sebastian Vettel

Tesne pred štartom zaznamenali na monoposte Felipeho Massu mechanici Williamsu poruchu, pre ktorú museli meniť predné krídlo a preto jazdec odštartoval z boxov. Zvyšok štartového poľa odštartovalo do pretekov bez väčších problémov a kolízií. Nico Hulkenberg sa po štarte prepadol za Ricciarda na piate, Kimi Räikkonen postúpil na tretie a začal tlačiť na Jensona Buttona na McLarene. V treťom kole skončil mimo trate s poruchou Daniil Kvyat.

GP AUSTRIA F1/2016

Dopredu sa tlačili Nico Rosberg na Mercedese ale aj Sebastian Vettel na Ferrari. Postupne si poradili s Hulkenbergom na Force India a Ricciardom na Red Bulle. Po prvých zastávkach v boxoch sme mohli vidieť premiešanie poradia, na ktoré doplatil Kimi Räikkonen. Neskorou zastávkou sa dostal až za Rosberga s Hamiltonom. Do čela pretekov sa dostal Sebastian Vettel, no ten ešte nebol po nové pneumatiky. Výsledok takejto taktiky, v 27. kole, keď ho už dobiehal Nico rosberg na Mercedese, dostal Sebastian defekt pravej zadnej pneumatiky a po narazení do zvodidiel ostal stáť na trati. Na trať vyšlo bezpečnostné vozidlo (SC) a maršáli mali prácu s odprataním nepojazdného Ferrari.

VC Rakúska, Kimi Räikkonen

V tom čase bolo poradie Rosberg, Hamilton, verstappen, Ricciardo, Räikkonen, Bottas, Grosjean, Magnussen, Massa, Palmer… Do cieľa chýbalo ešte veľa kôl, no pre Sebastiana Vettela sa VC Rakúska skončila predčasne. Ďalší priebeh pretekov ovládli taktické súboje a súboje s technikou. V boxoch skončili Fernando Alonso na McLarene ale aj Nico Hulkenberg na Force India.

VC Rakúska, Kimi Räikkonen

Záver pretekov však nebol vôbec nudný. Pretekári Mercedesu si to opäť rozdali na ostrie noža. Lewis v poslednom kole dobehol Nica a zaútočil na neho v zákrute zvonka, ten si to nenechal a v podstate Lewisa vytlačil mimo trate. Angličan však zatočil a poškodil bočnou časťou predné krídlo na súperovom aute. Obaja pokračovali v jazde, no Nico musel výrazne spomaliť. V cieli prišiel na štvrtom mieste za Maxom Verstappenom, ktorý získal druhé miesto a Kimi Räikkonenom, ktorý skončil tretí. Jazdci Mercedesu teda prišli o „double“ aj s rizikom, že nemuseli vôbec preťať cieľovú čiaru kôli kolízii v poslednom kole. Napokon, Lewisa Hamiltona, víťaza pretekov na bedni pri vyhlasovaní výsledkov riadne diváci „vybučali“.

VC Rakúska

Ďalšia Veľká cena je už o týždeň na okruhu Silvestone.

Výsledky pretekov:

1. 44 L. Hamilton Mercedes 1:27:38.107
2. 33 M. Verstappen Red Bull +0:05.719
3. 7 K. Räikkönen Ferrari +0:06.024
4. 6 N. Rosberg Mercedes +0:16.710
5. 3 D. Ricciardo Red Bull +0:30.981
6. 22 J. Button McLaren +0:37.706
7. 8 R. Grosjean Haas F1 +0:44.668
8. 55 C. Sainz Toro Rosso +0:47.400
9. 77 V. Bottas Williams +1 kolo
10. 94 P. Wehrlein Manor +1 kolo
11. 21 E. Gutierrez Haas F1 +1 kolo
12. 30 J. Palmer Renault +1 kolo
13. 12 F. Nasr Sauber +1 kolo
14. 20 K. Magnussen Renault +1 kolo
15. 9 M. Ericsson Sauber +1 kolo
16. 88 R. Haryanto Manor +1 kolo
17. 11 S. Pérez Force India +2 kolá

Zdroj: Ferrari S.p.A

Pridaj komentár