Tomáš Ondrej

Tomáš Ondrej ako prvý Slovák testoval Hyundai i20 R5

Po výbornom výkone, ktorý predviedol Tomáš Ondrej spoločne so Škodou Fabia WCR na Jankovom vŕšku, sa zúčastnil na testovaní najnovšieho vozidla Hyundai i20 R5 vo Francúzsku.

Tomáš Ondrej

Automobilka Hyundai sa do svetového rally šampionátu zapojil prvýkrát v roku 1998. V tom čase sa divákom rally súťaží predstavil s dvojkolkou. Následne bolo v roku 1999 homologizované vozidlo Hyundai Accent WRC. Po viacerých úspechoch však Hyundai v roku 2004 zo svetových rally tratí odišiel. Následný návrat na rally trate trval rovných desať rokov, keď automobilka v roku 2014 predstavila aktuálny model i20 WRC. Dnes už vývojári v továrenských dielňach tvrdo pracujú na najnovšom prírastku – Hyundai i20 R5. A práve toto vozidlo v utorok testoval ako prvý slovenský rally jazdec aj Rožňavčan Tomáš „Srnka“ Ondrej.

Tomáš Ondrej

„V prvom rade by som chcel poďakovať pánovi Divínskemu, ktorý s ponukou prišiel. Hneď po ukončení kopcového podujatia na Jankovom vŕšku som cestoval na tisíc štyristo kilometrov vzdialený francúzsky okruh Saint Julien lés Gonze, kde testovanie prebiehalo. Moje pocity z auta sú veľmi dobré, motor sa zdá byť dostatočne silný, prevodovka rovnako fungovala perfektne. Samozrejme auto je ešte stále vo vývoji, pričom niektoré časti ešte nefungujú tak akoby som si predstavoval. Napriek tomu boli moje pocity z Hyundai i20 R5 výborné. Viem si predstaviť jazdenie s ním,“ zhodnotil Tomáš Ondrej po návrate z testovania.

Tomáš Ondrej

Pozvánka, ktorú Srnka dostal potešila aj tímového manažéra Mariána Mičáka: „Som rád, že Tomáš bol prvým slovenským jazdcom, ktorého na test Hyundai i20 R5 pozvali. Pozvánka hovorí jasne o tom, že Tomáš je jazdecky veľmi vyzretý a patrí k najlepším rally jazdcom na Slovensku. Ponuka od Hyundai nie je jediná, máme ich viac, určite budeme zvažovať do budúcnosti všetky.“

Tomáš Ondrej

Homologizácia vozidla Hyundai i20 R5 je plánovaná začiatkom mesiaca september. Či budú mať fanúšikovia rally súťaží možnosť toto vozidlo sledovať v akcii na Slovensku už v nasledujúcej sezóne, alebo nie, to je ešte vo hviezdach. Všetko je však možné.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár