Štofi Rosina

Štofi Rosina štartuje na Slovakia Ringu

Automobilový pretekár Štefan Rosina ml. odštartuje tento víkend na našom najväčšom národnom motoristickom podujatí – Veľkej cene SR pretekoch cestných automobilov na okruhu Slovakia Ring. Bude to zároveň Štofiho tohtoročná premiéra na domácej pôde.

Štofi Rosina

Štofiho pretekársky program na Slovakia Ringu predstavuje štart v dvoje šprintových pretekoch najsilnejšej kategórie kapotovaných vozidiel. Rakúsky tím Grasser, s ktorým Púchovčan preteká v prestížnom Blancpain GT Series, priniesol k nám jeho zelené Lamborghini Huracán GT3.

Okrem toho však Rosina odštartuje tiež v trojhodinových vytrvalostných pretekoch, ktoré začínajú v sobotu večer o 19:00 a končia pod umelým osvetlením. Jazdecké povinnosti tam bude zdieľať s Mirom Konôpkom z tímu ARC Bratislava, ktorý do týchto pretekov postavil rovnako Lamborghini Huracán GT3.

Štofi Rosina

Štefan Rosina ml.: „Teším sa, že sa opäť ukážem na domácej pôde na Slovakia Ringu. Veľká cena SR je naším najtradičnejším podujatím a štart medzi najsilnejšími strojmi s Lamborghini bude zábavný. Rovnako tak aj vytrvalostná trojhodinovka, kde sa za volantom budem striedať s Mirom Konôpkom. Šprinty teda absolvujem na Lamborghini z dielne tímu Grasser a vytrvalosť tiež na Huracáne GT3 – no z dielne ARC Bratislava. Ostáva len dúfať, že technika aj šťastie budú stáť na našej strane.“

Rosinu po týchto pretekoch čaká hneď ďalší víkend Blancpain GT Series Sprint Cup, tentokrát na neďalekom Hungaroringu.

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár