Ján Miloň

Ján Miloň v rámci KESKOMOBILE AUTO SHOW nielen jazdil, ale aj predstavoval

Kde inde, ak nie v rámci podujatia Auto Show predstaviť novú techniku a budúco-sezónne plány? Presne toto si asi, pred novembrovým rally podujatím na SLOVAKIA RINGU, povedal Ján Miloň. A urobil veľmi dobre.

Ján Miloň

Mimoriadne nabitá štartová listina, množstvo špičkovej súťažnej techniky a takmer do posledného miesta zaplnený paddock. Samozrejme k tomuto všetkému patrí množstvo partnerov tímov, kamarátov, známych, ale aj fanúšikov rally súťaží. Napriek neskutočne chladnému a poriadne upršanému počasiu tomu nebolo inak ani v tomto roku, v rámci podujatia KESKOMOBILE AUTO SHOW.

Už v predvečer ostrého štartu súťaže, čiže v piatok večer, sa konala tlačová konferencia, na ktorej Ján Miloň predstavil svoje budúcosezónne plány, ale aj novú techniku, BMW Z4 GT3, s ktorým bude počas budúceho roka štartovať v rámci Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu.

Ján Miloň

„Rozhodnutie štartovať v rámci európskeho šampionátu vo mne dozrievalo dlhšiu dobu. V rámci slovenských majstrovstie poznám každú trať doslova naspamäť. Aj z tohto dôvodu padlo rozhodnutie o kúpe BMW Z4 GT3. Už som ho práve tu na SLOVAKIA RINGU aj testoval. Jedno je ale isté, auto má úplne odlišné jazdné vlastnosti ako Škoda Fabia, s ktorou som až doposiaľ štartoval. Jeho silnou stránkou je prítlak, ktorý sa prejavuje vo vysokých rýchlostiach. Musím povedať, že ten pocit, keď auto začne fungovať, je doslova brutálny. Chce to veľa testovania, aby som presne zistil čo v ňom je,“ opísal Ján Miloň prvé dojmy z nového BMW Z4 GT3.

Prítomnosť Jána Miloňa na KESKOMOBILE AUTO SHOW nebola iba o predstavovaní ďalších plánov a techniky, ale aj o súťažení. Svoje sily spojil so spolujazdcom R. Kotlebom a vozidlom Škoda Octavia WRC. Dvakrát spokojný však nebol. WRC-čko nefungovalo tak, ako by si prial. Ak k tomu pripočítame poriadne premočenú a neskutočne zablatenú trať, niet sa mu ani čo čudovať.

Ján Miloň

„Na Octavii sa nám v prvom teste prehriala a následne začala šmýkať spojka. Jazdil som s týmto WRC-čkom na Auto Show už viackrát a keďže to auto je staršieho dátumu výroby, nedá sa od neho očakávať top výkon a poruchy na ňom beriem viac menej ako samozrejmosť. V tomto roku sa ale toho nie celkom dobrého, naakumulovalo viac než dosť. Na dobrej nálade nám nepridalo ani počasie, ktoré bolo doslova surové, studené, navyše celý deň pršalo. Samotná súťaž však bola výborne pripravená, žiaľ počasie nevie ovplyvniť ani organizátor, ani my,“ opísal Auto Show Ján Miloň.

Ján Miloň

„Keďže Auto Show bola zároveň posledná moja súťaž v tomto roku, rád by som poďakoval všetkým partnerom Jantár Teamu, rodine, priateľom a známym za podporu. V rámci tohtoročnej sezóny sa mi podarilo dojazdiť na štvrtom meste absolútneho poradia v slovenskom kopcovom šampionáte, popri tom mi v konečnom poradí patrilo aj tretie miesto v kategórii I., ale aj skupine E1 a triede E1 nad dva litre. Niekedy sa darilo lepšie, inokedy trochu horšie, ale keď sa pozriem na sezónu ako celok, musím ju jednoznačne hodnotiť kladne. Už sa teším na tú budúcoročnú,“ uzavrel Ján Miloň.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár