Maťo Homola

Maťo Homola – TCR Macao – kvalifikácia

Po náročnej kvalifikácii 9. miesto pre Maťa Homolu v Macau

Dnešná kvalifikácia sa na mestskom okruhu Circuito da Guia Macau odohrávala v zmenených podmienkach, na aké sme zvyknutí, rovnako aj systém štartov do pretekov bude o niečo rozdielny. Vďaka vysokému počtu pretekárov mala prvá časť kvalifikácie 25 minút a druhá, do ktorej postúpilo 12 najrýchlejších z prvej časti, 15 minúť. Najväčším rozdielom je to, že v druhých pretekoch sa jazdci na štart postavia podľa dojazdu do cieľa v prvých pretekoch a nie ako zvyčajne, teda podľa obráteného poradia najrýchlejších 10 jazdcov z kvalifikácie.

Maťo Homola

Maťo ukázal vysokú rýchlosť hneď v začiatkoch prvej kvalifikácie: „Išlo sa mi výborne, i keď som hneď v zákrute Mandarin mal krízovku v rýchlosti zhruba 220 km/h, čo ma celkom zaskočilo. Podarilo sa mi však, aj napriek veľkej premávke na trati zajazdiť dobrý čas a postúpiť do Q2.“

Už v závere Q1 sa rozpršalo a dážď neustal. Tímy museli narýchlo zmeniť nastavenia vozidiel na mokro. „Nemám toľko skúseností s jazdou na mokrej trati a v momente, keď som dokázal zrýchľovať, uplynul čas. Je škoda chyby v mojom najrýchlejšom kole, ktorá ma stála určite viac ako sekundu, moje umiestnenie mohlo byť úplne iné,“ povedal po kvalifikácii Maťo.

Maťo Homola

Dokonca by mu nevadilo, keby sa preteky jazdili za dažďa. „Určite by to bolo zaujímavé, pomohlo by mi to zbierať skúsenosti. Nejdem sa sústrediť na to, koho predbiehať. Chcem však zajazdiť čo najlepší možný výsledok a z Macaa odísť so vztýčenou hlavou.“

Preteky môžete sledovať naživo na YouTube kanáli TCR TV, facebook stránke TCR International Series, prípadne na www.tcr-series.tv a samotné preteky zo záznamu na Dvojke RTVS v nedeľu o 22:50.

Maťo Homola

Program víkendu:

Nedeľa:
03:00 – 05:00 Race 1+2 (10 kôl každé) (timing a streaming)

Časy sú SEČ (Stredoeurópsky čas)

Zdroj: Maťo Homola / Foto: B3 racing

Pridaj komentár