Igor Drotár

Igor Drotár začal sezónu doma v Prešove

Igor Drotár – prešovský automobilový veterán, no večný mladík srdcom a dušou, začal svoju sezónu 2017 (44 rokov po debute v rally) doma v Prešove – na Sigorde. Zimný pohár v rally je síce mimosezónne podujatie, no výborný tréning pred dlhou sezónou.

Igor Drotár

Napokon, Majstrovstvá Slovenska v rally, ako aj preteky do vrchu, začínajú až na jar. Sigord a cesty v priľahlých lesoch boli v zasneženej krajine skvelým priestorom na prípravu a tréning v zložitých, no zároveň zábavných podmienkach. S Vladom Bánocim si na prenajatom Mitsubishi Lancer EVO IX vyjazdili celkovo 2. miesto.

Igor Drotár: „Bola to veľmi pekne pripravená súťaž. Síce pohárová, no skúšky boli náročné – striedal sa tu asfalt so zľadovatelým a zasneženým povrchom. Začali sme celkom dobre, no v druhej skúške mi trochu primrzol „medzikus“ – teda ja… Do druhého kola sme sa tak vybrali s tým, že viac zatlačím a bude to lepšie. Tak sa aj stalo a v dobrom tempe sme súťaž dokončili na 2. mieste celkovo. Bola to milá príprava aj na Dobšinskú zimu, po ktorej nasleduje ešte jedna súťaž Zimného pohára, ktorú rovnako absolvujeme na prenajatom Mitsubishi Lancer EVO IX od Tomáša Ondreja. Auto bolo pripravené výborne, za čo mu samozrejme ďakujeme.“

Igor Drotár

Igorova predsezónna príprava tak pokračuje 4. februára v Dobšinej na obľúbenej Dobšinskej zime.

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Martin Paľov/autosportfoto.sk

Pridaj komentár