KL Racing

KL Racing s Kukučkom absolútne tretí na Dobšinskej zime 2017

Slovenský KL Racing Rally Team v rámci zimnej rally súťaže Dobšinská zima 2017 reprezentovala trojica súťažných posádok. Najlepšie z nich dopadla posádka Kukučka – Vejačka, ktorým v cieli patrilo tretie miesto absolútneho poradia.

KL Racing

Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom odštartovali súťaž v Dobšinej vo veľkom štýle, keď sa od začiatku ihneď zaradili za trojicu vozidiel špecifikácie R5. S ich Mitsubishi Lancer EVO IX to bol výborný výkon. Tempo si udržali až do cieľa, kde im patrilo tretie miesto absolútneho poradia, ale aj tretie miesto v triede A4.

„Našim cieľom už pred štartom bola „bedňa“. Bolo jasné, že poraziť trojicu vozidiel špecifikácie R5 bude nesmierne ťažké, no na druhej strane ma prekvapilo, že po prvom kole sme boli iba 0,6 sekundy za tretím miestom. To nás vyburcovalo k ešte lepšiemu výsledku. Aj keď sa zdá, že všetko išlo jednoducho, nebolo to tak. Stratili sme v oboch kolách na Žrebčíne, kde nám v brode zalialo motor a chvíľu sme museli ísť bez plného výkonu. Som rád, že nám to nakoniec vyšlo. Z tretieho miesta máme naozaj radosť. Bola to pekná súťaž, škoda, že prišlo to oteplenie, mohlo to byť ešte krajšie,“ zhodnotil svoj výkon Tomáš Kukučka.

KL Racing

Štefan Rosina, jeden z najrýchlejších slovenských okruhárov sa po dlhšom čase opäť v Dobšinej posadil do rally špeciálu, Mitsubishi Lancer EVO IX, pričom spolujazdca mu robil Daniel Šoltis. Navyše bez pred súťažného testu, ktorý ak by absolvoval, by ho určite posunul medzi najrýchlejších.

„Bola to zase pre mňa akási, po roku druhá premiéra na hrotoch. Dokonale som si to užil a bola to riadna zábava. Hlavne sme išli s novým autom a tak začiatok bol trochu aj o zžití sa s ním. Čo ma prekvapilo, bol fakt, že sa tu v Dobšinej jazdilo neskutočne rýchlo. Na začiatku som síce nebol celkom spokojný, druhé kolo a hlavne dielčie časy boli už fakt podľa mňa dobré. Škoda počasia, keby boli vydržali mrazy, bolo by to určite ešte lepšie,“ zhrnul svoje rally dobrodružstvo v Dobšinej Štofi Rosina.

KL Racing

Treťou posádkou KL Racing Rally Teamu na Dobšinskej zime bola dvojica Pavol Cireň – Lucia Laurincová, ktorý sa divákom predstavili s rovnakou technikou ako predchádzajúce dve posádky, čiže s Mitsubishi Lancer EVO IX. Paľo však spokojný so svojim výkonom na rozdiel od svojich tímových kolegov celkom spokojný nebol.

„My sme stratili veľa času už na prvom teste. Pri prejazde brodom, hneď v úvodnom teste sme totiž chytili lyžu ktorá je pod motorom a tlačili sme ju pred sebou. Myslel som totiž, že ten brod nie je taký hlboký ako sa nakoniec ukázal. V druhom a treťom teste to už bolo fajn. Musím však povedať, že nie som celkom nadšený z nášho výkonu, nebolo to podľa mojich predstáv, ale taký je šport, raz sa darí viac, inokedy menej,“ uzavrel debatu Paľo Cireň.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár