Slovak National Hill Climb Team

Minirally Levoča z pohľadu Slovak National Hill Climb Teamu

Zimná rally príprava v slovenskom národnom kopcovom tíme pokračovala počas soboty 18.2.2017. V rámci nej štvorica jazdcov absolvovala Minirally Levoča, podujatie zaradené do série Minirally Cup.

Slovak National Hill Climb Team

V okolí Levoče, konkrétne v Levočských vrchoch sa konalo druhé podujatie tohtoročného seriálu Minirally Cup. V úlohe predjazdcov, ale aj v hlavnom štartovom poli sa predstavili aj jazdci Slovak National Hill Climb Team.

Peter Florek sa na poriadne zasnežené, ale aj premrznuté trate vydal v úlohe predjazdca zdolávať trať v spolupráci s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO X. Odjazdil celkovo dve z trojice rýchlostných skúšok. Tú poslednú vynechal z dôvodu poruchy tlmiča vozidla.

„Trať bola pekná, ale aj neskutočne rozbitá, čo sa podpísalo na funkčnosti tlmiča môjho Mitsubishi. Po dvojici rýchlostných skúšok, som zhodnotil, že tlmič nevydržal a pokračovaním by som asi na vozidle urobil viac škody, čo nebolo za potreby. Napriek tomu musím povedať, že som si dobre zajazdil a užil si to,“ povedal Peter Florek.

Slovak National Hill Climb Team

Lukáš Lapdavský, ktorý sa predstavil rovnako v úlohe predjazdca s vozidlom Mitsubishi Lancer EVOIX absolvoval celú súťaž a rovnako bol s pokračujúcou zimnou prípravou spokojný.

Smolu v Levoči zažil päťnásobný slovenský absolútny šampión v rally súťažiach, Jozef Béreš mladší, keď už v prvom teste musel riešiť technické problémy na vozidle Lada VFTS a následne v poslednom teste musel ostať stáť z dôvodu neprejazdnosti trate.

Slovak National Hill Climb Team

„Na prvej rýchlostnej skúške som musel ostať stáť z dôvodu poruchy benzínového čerpadla. To malo asi v sebe schovanú nejakú výrobnú chybu, keďže bolo absolútne nové. Po jeho výmene som v poslednom teste mal naozaj výborný pocit z vlastnej jazdy, ale asi kilometer pred cieľom som prišiel ku jednému z vozidiel jazdiacich predo mnou, ktoré stálo krížom cez trať. Pri jeho odstránení sme stratili šesť minút, čiže zase z toho nebol žiaden dobrý čas. Nič sa ale nedeje, aj s takým niečím treba pri rally súťažiach počítať a nám tu nešlo o žiadne body, takže sa nič nedeje,“ opísal levočskú story Ďodi Béreš.

Slovak National Hill Climb Team

Pred štartom Minirally Levoča sme vás informovali o tom, že na tejto súťaži bude reprezentovať Slovak National Hill Climb Team trojica jazdcov. Ako ste si však už v úvode tohto článku mali možnosť všimnúť, hovoríme tu o štvorici. Zmena nastala z dôvodu, že Slovak National Hill Climb Team sa na poslednú chvíľu dohodol aj s Denisom Zetákom, ktorý už v minulosti bratislavský tím reprezentoval v rámci niektorých kopcových pretekov. V Levoči sa Denisovi podarilo po výbornom výkone nakoniec vyhrať triedu do ktorej bolo zaradené jeho vozidlo.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár