Miro Konôpka

Miro Konôpka v Dubaji na stupňoch víťazov

Miro Konôpka má za sebou úspešný víkend v blízkovýchodnej verzii seriálu Lamborghini Supertrofeo. Značkový pohár pokračoval tretím a štvrtým kolom na okruhu v Dubaji a slovenský pretekár vo farbách tímu ARC Bratislava sa v oboch jazdách dostal na stupne víťazov v triede AM.

Miro Konôpka

Dubajský Autodrome pozná Konôpka veľmi dobre zo svojich desiatich štartov v 24h Dubaj, hoci teraz sa išlo na kratšej, tzv. medzinárodnej verzii s dĺžkou 4328 metrov. V najsilnejšie obsadenej triede AM dokázal v oboch 50-minútových pretekoch s letmým štartom a povinným pitstopom Miro Konôpka v žltom Lamborghini Huracán ST s číslom 66 vylepšiť svoju kvalifikačnú pozíciu a dokončiť na výbornom 3. mieste. Tesne pred ním dojazdili jeho dvaja kolegovia z vlaňajšieho seriálu Blancpain Endurance, Poliaci Myszkowski a Lewandowski. V Abú Dhabí pred týždňom bol Konôpka dvakrát piaty.

Miro Konôpka

Miro Konôpka, ktorý v tomto roku odštartuje so svojím tímom ARC Bratislava na najslávnejších pretekoch sveta 24h Le Mans, berie štarty v Spojených Arabských emirátoch ako tréning na náročnú európsku sezónu.

„Preteky sa išli za mimoriadne zlého počasia, počas prvých pretekov bola piesočná búrka, cez druhé pršalo. Trať bola mokrá a keďže na tomto okruhu nie je kanalizácia, voda stekala cez trať alebo zostávala stáť. Do oboch pretekov som štartoval z 5. miesta v triede a postupne som sa dokázal prepracovať na stupne víťazov. Predvlaňajší víťaz GT Open Talian Antonelli, ktorý vyhral v Abú Dhabí, tu rozbil svoj Huracán. Ja som si skvele zajazdil, snažím sa po náročnej zime udržať v pretekárskom rytme. O dva týždne sa ide posledné kolo Lamborghini Supertrofeo Middle East tiež v Dubaji, no na inej verzii trate. Verím, že počasie už bude také, na aké sme tu zvyknutí. A potom sa už doma pustíme naplno do prípravy prototypu na 24h Le Mans. Veľmi sa na to teším.“

Miro Konôpka

Viac informácií nájdete na stránke arcbratislava.sk a FB profile ARC Bratislava.

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár