L Racing

L Racing: Úspešný štart do novej sezóny

Automobilový tím L Racing si z domácej „L Racing 10. Rally Rožňava“ odniesol niekoľko výborných výsledkov. Zo spolupráce L Racing Styllex prišlo absolútne víťazstvo Martina Kočiho na vozidle Škoda Fabia R5. So vztýčenou, ale aj sklonenou hlavou odchádzali z prvej súťaže Majstrovstiev Slovenska 2017 viacerí hráči tímu.

L Racing

Košičan Martin Koči so spolujazdcom Lukášom Kostkom (tím L Racing Styllex) dokázali na svojej premiére v Rožňave poraziť tvrdú konkurenciu a v tesných celodenných súbojoch napokon zvíťazili o 7,4 s pred aktuálnym majstrom Slovenska Čechom Pavlom Valouškom a 9,7 s pred tretím Poliakom Grzegorzom Grzybom – niekoľkonásobným šampiónom Slovenska.

Martin Koči: „Rožňava bola krásna, bol som nadšený z tratí, aj z pekných súbojov. Som veľmi rád, že sa nám podarilo vyhrať. Ďakujem L Racingu, Styllexu, ako aj Keane motorsport. Z organizačnej stránky bola súťaž dobre pripravená. Po piatkovom mestskom okruhu sme do soboty vstupovali s 13 s stratou na prvého. Aj to nám pridalo na pozitívnej motivácii do súbojov. Zaujímavosťou je, že sme 15 min po cieľovej rampe už sedeli vo vrtuľníku, ktorý nás dostal na budapeštianske letisko, aby sme stihli odlet na Korziku, kde tento víkend súťažíme na Majstrovstvách sveta v triede WRC2.“

Vlastimil Majerčák a Michaela Vejačková (Ford Fiesta R5 EVO) začali sobotňajšiu etapu po mestskom okruhu až s 30-sekundovou stratou. Podobne, ako množstvo iných špičkových posádok, aj oni bojovali s veľmi klzkou rožňavskou vozovkou. Od 4. rýchlostnej skúšky až do konca napokon figurovali na 5. mieste absolútne a 4. v najsilnejšej triede 2.

L Racing

Vlastimil Majerčák: „Najviac času nás stál hneď úvodný mestský okruh, kde nám život znepríjemnil zaprášený a klzký asfalt. Ak tadiaľ neprejde aspoň 10 áut, sú vozovka a auto len ťažko použiteľné a smrdí to veľkým problémom… Aj vďaka našej strate sme v sobotu už špičku nemali šancu dobehnúť. Následne sa už nenašiel nikto, s kým by sme bojovali – odstupy pred aj za nami boli veľké. Trate boli pekné a zvolili sme tiež vhodné tvrdé zmesy. Sám som však nemal asi svoj deň, nabudúce to bude, verím, lepšie. Je tu však veľmi dobrá a silná konkurencia. Jazdci predomnou sú veľkí profesionáli, ktorí sa venujú predovšetkým motoršportu. Ja to mám hlavne ako hobby, ktoré však beriem vážne. Som teda viac-menej spokojný. Z auta sme v podstate ani nevystúpili, mali sme len jeden 30-min servis, čo je absurdné, rovnako ako predpísaný čas prejazdov, ktorý sme ledva stihli. Zbytočne sme sa tak naháňali medzi skúškami a neužili si to poriadne ani diváci. Dúfam, že sa uvidíme opäť v Prešove, i keď necelý mesiac pred súťažou ešte nemáme žiadne konkrétne informácie.“

Tomáš Fusko s Jakubom Slovákom (Peugeot 208 VTi R2) začali výborne a z prvej, mestskej skúšky odchádzali do uzavretého parkoviska na prvom mieste v triede 6, ako aj v kategórii predokoliek. Sobotňajšia prvá skúška ich však prichytila v príliš ambicióznom tempe… Brzdenie do jednej z posledných vláseniek pred Hnilcom skončilo tvrdou haváriou pri rýchlosti 130 km/h. Posádka našťastie vyviazla bez väčších zranení. Ich ďalšia najväčšia smola je vlastne akousi systémovou chybou, keďže by sa o takéto odstavené posádky dalo lepšie postarať (nie je to však len problém MSR). Ak totiž ráno havarujete v chladnom lese a do piatej popoludnia ostanete bez vody, jedla, či obyčajnej deky, je to zbytočná nepríjemnosť, ktorej sa dá poľahky a lacno zabrániť.

L Racing

Ďalšia posádka tímu L Racing Marek Špavelko a Gabriela Szenderáková (Mitsubishi Lancer EVO VI) si v triede 11 odniesli trofej za 3. miesto.

Miloslav Majerčák a Jaroslav Frisch (Peugeot 208 VTi R2) začali svoju sezónu zodpovedne a súťaž dokončili na 4. mieste triedy 6.

Milan Straka s Nikolou Zemanovou (Ford Escort RS2000) si v Slovenskom rally pohári vyjazdili výborné 2. miesto.

Ján Lipták – manažér tímu L Racing, ktorý bol zároveň hlavným partnerom súťaže, dodáva: „Máme za sebou prvú súťaž MSR a môžem skonštatovať, že dopadla pre nás dobre. Veľká gratulácia patrí samozrejme posádke tímu L Racing Styllex Martinovi Kočimu s Lukášom Kostkom za celkové víťazstvo, ale aj Vlastovi Majerčákovi s Miškou Vejačkovou za pekné umiestnenie na tak náročnej súťaži. Dobre si počínali aj ďalšie naše posádky, i keď ma mrzí vypadnutie Tomáša Fuska s Jakubom Slovákom. Na konci dňa je vždy najdôležitejšie, že sú všetci doma a zdraví. Čakajú nás ďalšie podujatia, verme, že opäť s peknými výsledkami.“

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Trenkler, Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár