Slovak National Hill Climb

Bérešovci v Rožňave so Slovak National Hill Climb Teamom zabávali divákov

Otca a syna Bérešových sa inak nedá nazvať iba ako „miláčikovia publika.“ Samozrejme hovoríme o automobilových súťažiach rally. Inak tomu nebolo ani na práve ukončenej 10. L Racing Rally Rožňava.

Slovak National Hill Climb

Stáť pri trati rýchlostných skúšok a sledovať nielen dianie na trati, ale hlavne divákov je neskutočný zážitok. V momente „príletu“ staršieho Jožiho, či mladšieho Ďodiho nastane neskutočné vzrušenie a celý les ožije povzbudzujúcim revom divákov.

Na Rally Rožňava štartovali obaja v triede Historik, pričom mladší z Bérešovcov sedla spoločne so Zoltánom Répásom Ladu VFTS. Žiaľ, už prvý meraný úsek, ktorým bola mestská okruhová skúška pre Ďodiho a Zoliho nedopadol najlepšie.

„Po štarte som radil jedna, dva, tri, štyri a v tom momente som musel ostať stáť, keďže mi v rýchlostnej skrini ostala zaradená štvorka. Nasledovala oprava, ktorá žiaľ trvala viac ako desať minút,“ opísal dramatické chvíle Jozef Béreš mladší.

Slovak National Hill Climb

Po tejto Ďodiho technickej poruche síce už Lada VFTS fungovala výborne, predpokladaný súboj s otcom sa však už nekonal. Síce obaja odovzdávali na trati perfektný výkon, popri ňom však nezabúdali ani na divákov a kde sa dalo „posielali autá dverami dopredu“. Samozrejme divákom sa takáto jazda na rally súťaži páči a tak aj Jóžiho aj Ďodiho odmeňovali búrlivým potleskom.

Víťazstvo z 10. L Racing Rally Rožňava 2017 si v triede Historik odviezol Jozef Béreš starší so spolujazdcom Vojtechom Bačinským a Mazdou 323 4WD, ktorý ohodnotil celú súťaž nasledovne: „Mrzí ma a je to veľmi smutné že sme na tejto súťaži boli iba dvaja historici. Už od začiatku som išiel bez nejakej motivácie. Ďodi v úvode kvôli poruche stratil vyše desať minút a ja keby som aj čo robil stále ma nedobehne. Je to veľká škoda, mohli sme sa aspoň navzájom porovnať.“

Slovak National Hill Climb

Ako už Jóži práve povedal, v triede Historik bojovali o body v Rožňave dve posádky. Ďodi po smolnej úvodnej rýchlostnej skúške v sobotu dojazdil viac, menej bez problémov celú súťaž, čiže mu patrili body za druhé miesto.

„Keď odpočítam tú viac ako desať minútovú stratu z piatka, sobota bola takmer perfektná. Síce sme museli opravovať brzdy, ktoré sa prehriali a zalepili, ale to k tomuto športu patrí. Som rád, že sme tu mohli štartovať za čo by som rád poďakoval Slovak National Hill Climb Teamu,“ povedal Jozef Béreš mladší.

Rožňavskú rally, ale aj výkon oboch svojich zverencov podrobne priamo na trati sledoval aj Peter Ambrúz, manažér Slovak National Hill Climb Teamu: „Ja na rally často nechodím, ale musím povedať, že to bolo niečo perfektné. Tie ovácie, ktoré zdieľali od fanúšikov obe naše posádky, to bolo niečo super. Ďakujem obom posádkam za perfektnú propagáciu nášho tímu.“

Slovak National Hill Climb

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár