Maťo Homola

Maťo Homola v Bahrajne vyhral kvalifikáciu!

Pre slovenského automobilového pretekára Maťa Homolu sa víkend 2. kola Medzinárodnej série TCR nezačal šťastne, po pokračuje na jednotku! V piatkovom prvom voľnom tréningu na okruhu Sachir v Bahrajne sa prehrial motor jeho vozidla Opel Astra OPC TCR a mechanici ho museli vymeniť. To však znamenalo, že do prvých pretekov bude za trest štartovať z posledného miesta.

Maťo Homola

No zlý začiatok akoby celý tím DG Sport Compétition ešte viac nabudil. Nový motor v sobotu dopoludnia v kvalifikácii fungoval perfektne a Maťo získal pole position! Hoci si ju na štartovom rošte neužije, znamená to pre neho zisk prvých 5 bodov do hodnotenia TCR. A to nie je na zahodenie, keďže v tejto sérii často o po triumfe rozhoduje bod či dva. Do druhých pretekov víkendu tak bude štartovať z 10. miesta, podľa pravidiel sa poradie prvej desiatky kvalifikantov otáča.

Maťo Homola

„Som šťastný, že som ukázal svoju rýchlosť a vyhral kvalifikáciu,“ povedal Maťo Homola po vystúpení z Astry TCR. „Hoci budem štartovať zo zadu, dosiahnuté časy mi dávajú nádej na dobrý výsledok. O ten sa budem snažiť. Držte mi všetci na Slovensku palce, budem to potrebovať!“

Prvé preteky TCR International Series sa v Brahrajne v rámci nahusteného programu GP Formuly 1 pôjdu už dnes podvečer pod umelým osvetlením. Diváci na Slovensku ich budú môcť sledovať na oficiálnom youtube kanáli TCR Series alebo na športovej TV stanici Sport 1.

Maťo Homola

Program TCR v Brahrajne:

Sobota 15:30 SELČ: Preteky 1 (10 kôl alebo 20 min)

Nedeľa 12:00 SELČ: Preteky 2 (10 kôl alebo 20 min)

Zdroj: Maťo Homola

Pridaj komentár