Igor Drotár

Igor Drotár začne obhajobu titulu v Rakúsku

Automobilový pretekár Igor Drotár začína obhajobu svojho absolútneho titulu majstra Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) už tento víkend v rakúskom Rechbergu.

Igor Drotár

Prešovský majster Slovenska aj Poľska osedlá majstrovský stroj Škoda Fabia DTRi z dielne českého špecialistu Profiko. Auto je síce postavené na podvozku a karosérii Škody Fabie R5, no výkonný motor (zhruba 600 konských síl) má svoj pôvod ešte v „starej“ Fabii WRC. Stroj, s ktorým Igor vyhral dva národné tituly, prešiel cez zimu vývojovými zmenami. Minulý rok Rechberg s novým vozidlom nedokončil, keď auto „priamo z pece“ a bez testovania ešte trpelo „detskými“ chorobami.

Prvé tohtoročné podujatie MSR PAV – 46. ročník Rechbergrennen, je zároveň prvým sezónnym podujatím Majstrovstiev Európy v pretekoch do vrchu. Na jazdcov čaká séria tréningov a pretekov na 5050-metrov dlhej trati so štartom v obci Tulwitz (45 km na sever od Grazu), s cieľom na kopci Rechberg v nadmorskej výške 929 m.n.m.

Igor Drotár

Igor Drotár: „Rechberg má svoju špeciálnu atmosféru a aj vďaka statusu pretekov Majstrovstiev Európy sa tu vždy zíde skvelá konkurencia a veľké množstvo divákov. Rýchly úvod striedajú esovité a tiahle zákruty, ale aj niekoľko vláseniek. Je to teda technická trať, bez priestoru na chyby, keďže ju bezprostredne lemujú buď zvodidlá, alebo zrazy. Počasie v bláznivom apríli tiež zohráva svoju úlohu. Na krásnu prírodu a skvelé súboje s podporou fanúšikov sa už veľmi teším. Verím, že sa nám tentokrát vyhnú technické problémy a budeme pokračovať v úspechoch druhej polovice minulej sezóny,“ dodáva pred odchodom do Rakúska Igor Drotár.

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár