L Racing

L Racing po náročnej Rally Prešov

Nedávna Rally Prešov patrila k tomu najnáročnejšiemu, čo Majstrovstvá Slovenska v rally vôbec ponúkajú. Záver rýchlostnej skúšky „Šariš“ usporiadateľ dokonca zrušil pre náročné, zablatené podmienky na trati. Tím L Racing mal v talóne hneď niekoľko šikovných strelcov. Tak ako to už chodí – niektorí odchádzali s hlavou hore, iní „len“ o skúsenosť bohatší.

L Racing

Tomáš Fusko a Jakub Slovák (Peugeot 208 VTi R2) mali výborne rozbehnutú rally a po nehode v Rožňave bola trofej triedy 6 konečne na dosah. Na konci predposlednej – 8. rýchlostnej skúšky im však auto s prerazeným chladičom povedalo svoje zbohom…

S rovnakým autom sa však darilo Miloslavovi Majerčákovi s Jaroslavom Frischom a z Prešova odchádzali s trofejou za 2. miesto v spomínanej triede 6.

Rovnako Marek Špavelko a Gabriela Szenderáková (Mitsubishi Lancer EVO VI) mohli z Prešova odísť spokojní. Konkurenciu v triede 11 síce nemali doslova žiadnu, no neľahké podmienky na trati zvládli oni aj ich technika výborne a patrí im v „jedenástke“ 1. miesto.

Na zozname prihlásených figuroval pod vlajkou L Racing aj Martin Koči s Filipom Schovánekom (Ford Fiesta R5). Z Prešova si po urputných bojoch odniesli 2. miesto absolútne, aj v triede 2.

L Racing

Skutočne pekelné podmienky kraľovali už na prvej skúške „Cemjata“. Úzky asfalt hlboko v lese bol po daždi šmykľavý, aj vďaka vyťahanému blatu. Bola to naozaj skúška odvahy. Autá dostali zabrať i na poslednom úseku skúšky „Žipov“, kde zdevastovaný asfalt ohrozoval najmä pneumatiky. Problémom a krízovkám sa našťastie vyhla posádka Vlastimil Majerčák s Michaelou Vejačkovou (Ford Fiesta R5 EVO). Tí však ráno obuli nesprávnu zmes a na takejto krátkej rally nebol čas na reparát.

Vlastimil Majerčák: „V piatok trochu pršalo a čakal som, že to aj v sobotu bude na mokré gumy. Ráno však vďaka vetru cesty obschli. Povedal som si, že keby som aj čosi „prerobil“ na zablatenej Cemjate, inde by to bolo už dobre. Ako sa napokon ukázalo – vybrali sme si nevhodnú zmes. V druhom kole sme obuli „medium“ pneumatiky, no nebolo ďalej čo riešiť, strata bola priveľká.“

Tri rýchlostné skúšky absolvovali posádky Slovenského rally pohára (SRP), kde si posádka L Racingu Milan Straka a Nikola Zemanová (Ford Escort RS2000) vyjazdila 4. miesto.

L Racing

Ján Lipták, manažér tímu L Racing, dodáva: „Krátky, no náročný Prešov nedopadol pre nás najhoršie. Pri takýchto náročných skúškach sme radi za každé bodované umiestnenie a každú skúsenosť, z ktorej sa dá poučiť. Je však dôležité posunúť sa ďalej, napokon nás tento mesiac čakajú ešte preteky do vrchu v Poľsku a tretia rally MSR – Rally Tatry.“

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár