Maťo Homola

Maťo Homola prvý raz v sezóne na bodoch

Po mizernom štarte do sezóny TCR International Series sa zrejme začína blýskať na lepšie časy. Maťo Homola v prvých pretekoch na Autodrome v Monze patril medzi najrýchlejších na trati a po skvelej stíhacej jazde napokon prvýkrát v tomto roku skončil na bodovanom 8. mieste.

Maťo Homola

Mohlo to byť aj oveľa veselšie, keby ho po štarte z 5. miesta v prvej zákrute Španiel Oriola netrafil Maťovu Astru na zadné koleso. Náš jazdec tímu DG Sport Compétition sa tak prepadol na posledné miesto, z ktorého však okamžite začal stíhaciu jazdu. Rýchlymi časmi a skvelými predbiehacími manévrami sa postupne dostal až do prvej desiatky, no za 11 kôl už viac ako 8. miesto nemohol stihnúť. I tak je to však pozitívna správa, ktorých v tejto sezóne z tábora 22-ročného rodáka z Bratislavy prichádzalo veľmi málo.

Prvou a zásadnou zmenou je to, že do Maťovho tímu pribudol v Monze jeho dlhoročný inžinier Jaroslav Krajči, ktorého slovenská motoristická verejnosť pozná ako skvelého jazdca do vrchu a skúseného pretekového inžiniera, s ktorým Maťo Homola žal úspechy v ETCC či vlaňajšom vydaní TCR. Jeho poznatky bolo potrebné presadiť na tímových brífingoch a po uskutočnení zmien v nastavení podvozka sa Maťo okamžite posunul vo výsledkovej listine tréningov do prvej desiatky. V kvalifikácii dokonca zajazdil absolútne najrýchlejší čas v prvom sektore a bez problémov sa prebojoval do druhej kvalifikácie, určenej pre 12 najlepších jazdcov. To sa napríklad nepodarilo jeho tímovému kolegovi Corthalsovi…

Maťo Homola

„V nájazde do prvej zákruty som pocítil ranu na zadné koleso,“ vysvetľoval v pedoku po pretekoch Maťo Homola.

„Musel som prejsť cez štrk a stratil som veľa času, no rýchlo som dobiehal súperov. Našťastie auto nebolo poškodené, a tak som sa mohol sústrediť na rýchle kolá. Predbiehanie v Monze je vždy tvrdé, no mne sa to dnes darilo. Napokon som spokojný s 8. miestom, hoci som dúfal v lepší výsledok. V nedeľu budem štartovať zo 6. miesta, tak sa mi hádam vyhnú kolízie v prvej šikane a budem môcť byť vpredu,“ vyslovil Maťo nádej pred druhou jazdou víkendu. „Som veľmi rád, že Jaro Krajči prišiel do nášho tímu a že jeho poznatky a skúsenosti sa okamžite pozitívne prejavili na jazdných vlastnostiach môjho auta. Chcem mu za to poďakovať a verím, že spolu sa nám podarilo nastúpiť na správnu cestu a budeme spolu opäť vyhrávať.“

Druhé preteky TCR v Monze sa začínajú v nedeľu o 10:50. Diváci na Slovensku ich môžu vidieť v streame na webstránkach TCR Series alebo v zázname o 11:45 na Sport 2.

Zdroj: Maťo Homola

Pridaj komentár