Miro Konôpka

Smoliarsky víkend Mira Konôpku v Anglicku

Slovenský pretekár Miro Konôpka počas víkendu štartoval na britskom okruhu Silverstone v rámci 2. kola seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe. V typickom premenlivom počasí sa na štartový rošt postavilo 16 vozidiel Lamborghini Huracán ST v jeho triede AM, v ktorej štartuje viac pretekárov, ako vo zvyšných triedach spolu.

Miro Konôpka

Do prvých pretekov mal Konôpka odštartovať z 5. miesta, no po chybe v komunikácii s tímom nestihol prejsť boxami v časovom limite. Musel tak štartovať z boxovej uličky a celkovej 31. pozície. A to znamenalo víziu veľkého množstva súbojov. To sa aj potvrdilo a Konôpka sa postupne dostával dopredu. Napokon skončil na solídnom 6. mieste v triede AM a 16. priečke celkového poradia. “Ani si nepamätám, kedy som predbehol toľko súperov, ako počas týchto pretekov,” povedal v cieli Konôpka. “Je to tá najlepšia príprava na 24h Le Mans, kde o predbiehanie nebude núdza.”

Do druhých pretekov víkendu štartoval Miro z 3. miesta. Na rošte už chýbal Florian Scholze, ktorý svoje Lamborghini rozbil už pri nájazde na grid. Po dobrom štarte dostal Konôpka hodiny v šikane Vale, kde zrejme bolo niečo na trati, pretože sa tam v tom istom momente otočilo 5 áut, našťastie bez kontaktu. Po dráme pokračoval ďalej, no po množstve ďalších prebiehacích manévrov sa dostal za Carrie Schreinerovú, jedinú ženu v poli z kategórie PRO. Cez ňu sa už nedostal a napokon skončil na 7. mieste v triede AM.

Miro Konôpka

“Silverstone je fantastická trať,” pochvaľoval si po víkende Konôpka. “Vždy sa sem rád vraciam, tento okruh má úplne všetko. A mne sa tu vždy darilo, tak tento smoliarsky víkend chcem hodiť za hlavu. No aspoň som si dobre zajazdil, predbiehania som si užil ako sa patrí. A o to predsa v pretekaní ide.”

Po dvoch kolách sa Miro Konôpka so ziskom 19 bodov drží na 4. mieste v priebežnom poradí kategórie AM. Ďalšie kolo Lamborghini Super Trofeo Europe sa pôjde 24. júna na okruhu Paul Ricard vo Francúzsku.

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár