Michaela Debnárová

Debnárová s Laurincovou dojazdili v Poprade na štvrtom mieste v triede

Jediná slovenská čisto dámska posádka nevynechala ani tretie kolo slovenského rally šampionátu. To sa konalo na legendárnej Rallye Tatry a výsledkom bolo štvrté miesto v triede 5.

Michaela Debnárová

Michaela Debnárová s Luciou Laurincovou sa aj pod tatranskými končiarmi predstavili v spolupráci s vozidlom Renault Clio. To bolo zaradené do triedy 5, kde sa na popradskej súťaži predstavilo celkovo sedem súťažných posádok. Slovenská dámska posádka mala už pred súťažou jasne stanovený cieľ. Ten bol dojazd až na cieľovú rampu a zisk čo možno najväčšieho možného počtu bodov do priebežné hodnotenia seriálu. To sa im aj nakoniec podarilo, štvrté miesto v triede prinieslo dostatok bodov a prejazd cieľovou rampou čerešnička na torte.

Michaela Debnárová

„Musím priznať, že súťaž bola naozaj náročná. Rýchlostné skúšky boli nesmierne rýchle a ja som si v novom aute v niektorých úsekoch dole kopcom netrúfala držať to viac. Samozrejme sme na konkurenciu strácali hlavne preto, že majú rýchlejšiu techniku. Technické úseky rýchlostných skúšok mi sadli, ale v tých rýchlych úsekoch som si až tak neverila. Na poslednú rundu sme boli pripravené Fera Fuska stiahnuť, bolo tam necelých 10 sekúnd, a my sme mali priestor na zrýchlenie. Ale vyššia moc rozhodla, po pár km z vysunutého servisu som začala pociťovať, že s našim Cliom nie je všetko tak ako by malo byť. Pri podraďovaní to dávalo rany, pre mňa bolo ťažké presne identifikovať problém. Odhadovali sme to na odtrhnutý silenblok na prevodovke, tak sme akýkoľvek súboj s Ferom o posledné sekundy zavrhli a hlavné pre nás bolo dôjsť do cieľa. Po príjazde do servisu mi mechanici oznámili, že je odtrhnuté uchytenie motora, že na tú cieľovú rampu musím už naozaj opatrne. Na cieľovú rampu sme sa dostali a to je podstatné, že sa nám podarilo zobrať body za štvrté miesto v triede 5. Rada by som poďakovala celému tímu za podporu, a hlavne mojej Lucke, že je veľký bojovník a že napriek všetkému bola súčasťou aj tohto preteku“ povedala spokojná Miška Debnárová po 44. Rallye Tatry 2017.

Michaela Debnárová

Nasledujúce podujatie, na ktorom budú mať diváci, či kamaráti túto sympatickú „babskú“ posádku sledovať bude Rally v Hustopečích, ktorá odštartuje už o tri týždne na Morave.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár