Slovak National Hill Climb Team

Slovak National Hill Climb Team smeruje na podujatie GHD Gorjanci

Seriál FIA European Historik Hill Climb Championship 2017, ale aj FIA CEZ Historik a FIA International Hill Climb Cup pokračuje počas nasledujúceho víkendu podujatím GHD Gorjanci v Slovinsku. Piate kolo seriálov nevynechá ani slovenský národný kopcový tím.

Slovak National Hill Climb Team

O body do Zóny Historikov bude v Slovinsku vo farbách Slovak National Hill Climb Teamu bojovať Miro Čiliak na formule Metalex MTX 1-06.

„Napriek množstvu rokov v motoristickom športe som nikdy kopci v Gorjanci neštartoval, čiže to bude moja premiéra. O trati mám veľmi málo informácií, veľmi dôležitý bude tréning a zapamätanie si trate. Verím, že sa mi to všetko podarí a aj výsledok bude dobrý,“ povedal Miro Čiliak pred odjazdom do Slovinska.

Slovak National Hill Climb Team

Miro na pretekoch nebude štartovať sám. Bratislavský tím na pretekoch v Gorjanci doplní aj ďalšia dvojica, Peter Ambrúz s vozidlom Vauxhall Vectra a Peter Kacvinský s Renaultom Clio.

„Je to pre nás všetkých veľká výzva. Preteky automobilov do vrchu sa v Slovinsku, konkrétne na tomto kopci jazdia už od roku 1951 a práve tieto preteky sú považované za akúsi kolísku slovinského motoristického športu. Sám som zvedavý aké to tam bude. Informácie mám také, že v minulom roku tu natiahli nový asfalt a vybudovali, či skôr zrekonštruovali kompletné zázemie. Kopec má dĺžku 4,3 kilometra a prevýšenie 278 metrov, čo môže byť zaujímavé. Uvidíme, necháme sa prekvapiť,“ doplnil šéf Slovak National Hill Climb Teamu Peter Ambrúz.

Zdroj: Miroslav Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár