Jantár Team

Perfektné výkony jazdcov Jantár Teamu na Pezinskej Babe

Po pretekoch na Jahodnej, kde sa predstavili v rámci seriálu Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2017 obaja jazdci Jantár Teamu, bolo ďalším takýmto podujatie Prosplusco Slovakia Baba 2017.

Jantár Team

Legendárna trať na Pezinskej Babe po roku opäť prilákala množstvo pretekárov nielen zo Slovenska, ale aj ďalších piatich európskych krajín. Medzi nimi nemohla chýbať ani dvojica jazdcov slovenského Jantár Teamu, Ján Miloň a Jaroslav Dubóczi.

Ján Miloň sa aj na týchto pretekoch, ktoré boli započítavané ako siedme a ôsme kolo slovenského kopcového šampionátu, predstavil s vozidlom BMW Z4 GT3. Vozidlo, s ktorým v tohtoročnej sezóne reprezentuje Slovensko v seriáli Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu, bolo na Pezinskej Babe jedným z najsledovanejších. Janko navyše podával výkony, za ktoré sa absolútne nemusel hanbiť, pričom každou jazdou robil lepšie a lepšie časy. Výsledkom boli dve víťazstvá v triede GT, ale aj v sobotu jedenáste a v nedeľu deviate miesto absolútneho poradia. Ak vezmeme v úvahu množstvo kopcových otvorených špeciálov na Pezinskej Babe štartovalo, treba povedať, že to bol naozaj výborný výkon.

Jantár Team

„Ja som sa v podstate na Babu došiel trošku rozbehnúť pred ďalším podujatím európskeho šampionátu, ktoré sa bude konať budúci víkend v poľskej Limanovej. Najskôr som v sobotu nevedel nájsť celkom dobré nastavenie podvozku na trať, ktorá je dosť vlnitá, potom sa mi to podarilo a v poslednej jazde som zajazdil čas dve minúty a pätnásť sekúnd. To bolo niečo fantastické, s Fabiou som tu jazdil o päť sekúnd pomalšie. Najradšej by som to moje autíčko vybozkával celé,“ povedal po pretekoch rozžiarený Ján Miloň.

Jantár Team

Ak v tomto momente tušíte, že sa teraz budeme baviť o Jarovi Dubóczim, vôbec sa nemýlite. Ten na Pezinskú Babu doviezol svoj overený Seat Leon Supercopa. Cieľ bol jasný, zajazdiť nielen čo najlepšie časy, ale zobrať aj čo možno najviac bodov do priebežného hodnotenia slovenského majstrovského seriálu. A treba povedať, že toto sa mu aj po oba dva dni darilo, keďže skončil zhodne na druhom mieste v triede E1 nad dva litre s jednou poháňanou nápravou.

„Bolo to fajn, som spokojný. Z auta sa už viac vyžmýkať nedá, možno nejaké desatinky sekundy, určite nie viac. Trať na Pezinskej Babe mám rád a víkend som si poriadne užil,“ doplnil Jaroslav Dubóczi.

Jantár Team

Oboch jazdcov Jantár Teamu si opäť budú môcť slovenský diváci užiť priamo v akcii už o dva týždne na Dobšinskom kopci.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár