KL Racing

Lubenícka výzva KL Racingu

Piate kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2017 sa bude konať počas nadchádzajúceho piatka a soboty v Lubeníku. Na tejto jednodňovej súťaži sa predstaví aj KL Racing Rally Team s dvoma posádkami.

KL Racing

„Priznám sa, že v§bec netuším ako tie trate vyzerajú. V minulom roku som totiž v Lubeníku neštartoval kvôli chorobe a poznám iba tú prvú rýchlostnú skúšku, ktorá bude mať štart nad servisnou zónou. Nevadí, budeme predsa robiť rozpis, tam uvidím do čoho ideme. Samozrejme že nás čaká ešte pred súťažou test, veď v súťažnom aute som už zase nesedel od Rally Hustopeče, tak len dúfam, že sa s ním opäť rýchle zžijem. Samozrejme na Rally Lubeník sa veľmi teším. Sú tu nádherné, ale aj poriadne náročné a veľmi rýchle trate. Ak k tomu pripočítam nádhernú prírodu, musím povedať, že je to pre mňa asi najobľúbenejšia rally súťaž zaradená do slovenských majstrovstiev,“ odštartoval rozhovor s jazdcami KL Racing Rally Teamom Tomáš Kukučka.

KL Racing

Práve spomínaný jazdec sa v Lubeníku predstaví už klasicky v spolupráci so spolujazdcom Petrom Vejačkom a vozidlom Ford Fiesta R5. Čo sa týka samotnej súťaže, chalani presne vedia do čoho idú, veď spomínanú súťaž už absolvovali niekoľkokrát. Je síce pravda, že v tomto roku nielen pre nich, ale aj všetkých ostatných súťažiacich organizátor pripravil jednu viac menej staro-novú rýchlostnú skúšku, ktorej cieľ bude až na Teplom vrchu, ostatné úseku však dôverne poznajú.

KL Racing

Aj jazdec druhej súťažnej posádky KL Racing Rally Teamu, Pavol Cireň spomínané rýchlostné skúšky dôverne pozná. Bodaj by aj nie, veď pochádza z vedľajšej Revúcej a v tomt kraji je doma. Vo vozidle Renault Clio ho bude navigovať Pavol Hronec.

„Ja by som bol šťastný keby sa mi už podarilo konečne prelomiť smolu a došli by sme až na cieľovú rampu. Pevne verím, že sa nám to v domácom prostredí podarí a všetko bude fungovať tak ako má. Čiže náš cieľ je jediný. Cieľová rampa,“ ukončil rozprávanie Pavol Cireň.

KL Racing

IX. Rally Lubeník odštartuje v piatok (14.7.2017) predstavením súťažiacich na štartovej rampe o 18:30 hodine. Prvé ostré kilometre súťažiace posádky čakajú v sobotu (15.7.2017) od 8:00 hodiny, pričom cieľová rampa je plánovaná na 17:15 hodinu tohto istého dňa.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár