XIQIO Racing

Podarí sa XIQIO Racingu a Srnkovi zlomiť vlaňajší rekord na Jankovom vŕšku?

Tomášovi Ondrejovi na Škode Fabia WRC sa v minulom roku na Jankovom vŕšku podarilo zajazdiť historicky najrýchlejší čas spomedzi WRC. Teraz sa vracia, presne po roku, na miesto činu.

Srnka

Iba týždeň po pretekoch v Dobšinej už znova smerujú kopciari na ďalšie preteky. Tie sa budú konať pod názvom AUTOPOLA Jankov vŕšok 2017 v Uhrovci. A práve v Dobšinej sa Tomáš „Srnka“ Ondrej tešil z výborného času, keď sa mu podarilo dojazdiť do cieľa druhej súťažnej jazdy pod tri minúty. Jeho výkon znamená iba jediné, Tomáš, ale aj Škoda Fabia WRC košického XIQIO Racing Teamu sú vo výbornej kondícii a je tu teda šanca na vylepšenie minuloročného rekordu trate medzi WRC-čkami.

XIQIO Racing

„Uvidíme aké budú na Jankovom vŕšku panovať podmienky. V minulom roku to bolo super, v nedeľu popršalo a mne sa podarilo urobiť si základ na druhé miesto absolútneho poradia. V druhej jazde sa mi dokonca, už na suchu, podarilo zajazdiť o sekundu lepší čas, aký tu kedy bol s vozidlom špecifikácie WRC v histórii zajazdený. Určite ani v tomto roku sa nebudem flákať a budem sa snažiť odviezť čo najlepší výkon. Múdrejší budeme po pretekoch,“ zamyslel sa Tomáš Ondrej nad blížiacimi sa pretekmi.

XIQIO Racing

Treba povedať, že Tomášovi trať na Jankovom vŕšku jednoznačne sedí. Bodaj by aj nie, veď patrí medzi najtechnickejšie na Slovensku, čo jeho jazdeckému štýlu určite vyhovuje. Preteky AUTOPOLA Jankov vŕšok štartujú počas nadchádzajúcej soboty a nedele (29. – 30.7.2017), pričom na oba pretekárske dni sú plánované najskôr dopoludnia dve tréningové jazdy a na popoludnie zase dve súťažné. O tom, ako sa v nich darilo XIQIO Racing Teamu a Tomášovi Ondrejovi vás budeme samozrejme informovať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár