XIQIO Racing

XIQIO Racing so Srnkom na predposledný kopec

Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2017 pokračujú počas nadchádzajúceho víkendu podujatím ProTEC Ostrá Lúka 2017. Medzi množstvom slovenských kopciarov nebude chýbať ani XIQIO Racing Team a jeho jazdec Tomáš „Srnka“ Ondrej.

XIQIO Racing

Škoda Fabia WRC, s ktorou Tomáš absolvuje všetky preteky kopcového seriálu utrpela na Rallysprinte Vranov drobnú poruchu. Práve kvôli zlomenému ramenu riadenia nebolo do poslednej chvíle jasné, či Tomáš bude môcť na Ostrej Lúke odštartovať, alebo nie. Všetko sa však podarilo nakoniec vybaviť, nové spomínané rameno riadenia je už vo Fabii WRC namontované a tak sa XIQIO Racing môže opäť zapojiť do bojov o body v rámci slovenských kopcových majstrovstiev.

„Na Rally Vranov sa na Škode Fabia WRC zlomilo rameno riadenia. Keďže to už nie je práve najnovšie auto, bol dosť problém zohnať náhradný diel, ale nakoniec sa to podarilo a Tomáš môže absolvovať aj predposledný víkend kopcových majstrovstiev. Máme ešte o čo bojovať, keďže Tomáš má aktuálne v skupine A náskok iba dva body. V triede je to dobré, tu ho už nikto neohrozí, nám však ide o víťazstvo v skupine. Verím, že sa mu podarí podať po oba dva dni výborný výkon,“ zhodnotil Marián Mičák, manažér XIQIO Racing Teamu.

XIQIO Racing

Podujatie ProTEC Ostrá Lúka 2017 odštartuje v dňoch 26. – 27.8.2017. Rovnako ako na väčšine slovenských kopcov aj tu sú plánované dvoj preteky, čiže na každý súťažný deň pripravil organizátor dvojicu dopoludňajších tréningových jázd a na popoludnie zase dvojicu súťažných, ktoré zároveň rozhodnú aj o víťazovi podujatia. O tom, ako sa darilo Tomášovi Ondrejovi a XIQIO Racing Teamu vás budeme informovať po víkende.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár