Slovak National Hill Climb Team

Slovak National Hill Climb Team z Ožďan s ďalším absolútnym titulom

Slovenský národný kopcový tím získal po pretekoch Enipro Met-Kov Oždianske serpentíny 2017 ďalší absolútny titul. V tomto prípade sa oň postaral Miro Čiliak v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov historických automobilov do vrchu.

Slovak National Hill Climb Team

Po titule absolútneho majstra Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu, ktorý v predstihu získal Jozef Béreš mladší, ovládol slovenský kopcový svet Slovak National Hill Climb Team aj seriál historických vozidiel. Po pretekoch Enipro Met-Kov Oždianske serpentíny 2017 sa titulom majstra Slovenska môže hrdiť Zvolenčan Miro Čiliak.

Okrem tohto celosezónneho úspechu však treba povedať, že oba preteky automobilov do vrchu, ktoré sa konali počas štvrtého septembrového víkendu, ovládol jednoznačne Jozef Béreš mladší, ktorí sa po oba dva dni postavil na najvyšší stupienok v absolútnom poradí.

Slovak National Hill Climb Team

S výpočtom výborných výsledkov však musíme pokračovať aj ďalej, keďže Peter Ambrúz vyhral nielen svoju triedu E1 do dvoch litrov, ale zároveň mu v nedeľu patrilo aj štvrté miesto absolútneho poradia. Peter týmto výsledkom rovnako potvrdil svoj už v predstihu získaný piaty titul majstrovský v rade v triede E1 do dvoch litrov.

Na pretekoch nezaháľal ani Peter Kacvinský, ktorý vyhral po oba dva pretekárske dni v triede N do dvoch litrov a rovnako úspešne ukončil tohtoročnú sezónu ziskom majstrovského titulu v triede N do dvoch litrov.

Slovak National Hill Climb Team

Na štarte sme v Ožďanoch mali možnosť sledovať aj Denisa Suju, ktorí absolvoval svoju premiérovú kopcovú sezónu. V rámci nej sa divákom predstavil v spolupráci s formulou Renault Tatuus, pričom v jej závere mu patrí titul vicemajstra v skupine D/E2, ale aj v triede D/E2 do dvoch litrov a tretie miesto v kategórii II.

S formulou, v skupine Historik sa divákom predviedol aj Miloš Zmeškal. Tomu patrilo medzi historikmi v sobotu druhé miesto, v nedeľu to Miloš dotiahol až do víťazného konca.

Slovak National Hill Climb Team

V rámci podujatia Enipro Met-Kov Oždianske serpentíny 2017 sa v Slovak National Hill Climb Teame predstavili aj dvaja noví členovia. Prvým z nich bol všetkým fanúšikom motoristického športu dobre známy Vlado Hudy s Hondou Civic TypeR. Vladov výsledok bolo jedno druhé a jedno tretie miesto v triede E1 do dvoch litrov.

Druhým nováčikom v tíme bol Peter Salon, ktorý spoločne s Renaultom Clio absolvoval svoje úplne prvé preteky v živote.

Slovak National Hill Climb Team

„Môžem povedať za celý tím, že máme za sebou nesmierne dobrú, ale aj poriadne náročnú sezónu. Išli sme do nej s veľkými plánmi, pričom dosiahnuté výsledky hovoria o tom, že sa nám podarila. Poviem však pravdu, ak by mi niekto na jej začiatku bol povedal, že na Slovensku budeme brať oba absolútne tituly a niekoľko ďalších, asi by som neveril. Navyše sme dosiahli výborné umiestnenia aj v rámci veľkej, či historickej Európy. Som nadmieru spokojný. Ak by sme však nemali dobrých partnerov, ale aj dobré rodinné zázemie, určite by sme takéto výsledky nedosiahli, takže im patrí to najväčšie Ďakujem,“ zhodnotil šéf tímu Peter Ambrúz po pretekoch.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár