KM Racing

Minarovič a KM Racing víťazmi Mini Rally Cupu 2017

Mladý Mini Rally Cup končil svoju sedemdielnu sezónu 2017 na Orave prvým ročníkom Rally Show Orava – Kubínska hoľa. V hre o absolútny titul boli až do záverečnej súťaže Tomáš Minarovič a Matej Bartošík. Ambiciózny MRC projekt, ktorý má za cieľ podporiť mladých a začínajúcich pretekárov, mal teda správny náboj až do posledných kilometrov.

KM Racing

Ešte donedávna relykrosár Tomáš Minarovič odjazdil v tomto roku svoju prvú rely sezónu a svojimi výsledkami milo prekvapil fanúšikov aj ľudí, ktorí do neho vložili svoje nádeje. „Cieľom v tejto sezóne bolo zbierať skúsenosti a zvyknúť si na systém pretekania v rely,“ priznáva Tomáš. Bánovčan po svojom debute v Dobšinskej zime, kde skončil predčasne uviaznutý v priekope netušil, že ťažký začiatok sezóny bude mať vydarený koniec. Vo zvyšku sezóny MRC totiž už ani raz v cieli nechýbal a najhoršie sa umiestnil raz na piatom mieste. Dve víťazstvá v Strehovej a v Levoči ho navyše razom zaradili medzi lídrov sezóny a kandidátov na titul. Pred poslednou súťažou mal Minarovič na svojho najväčšieho rivala náskok 14 bodov a stačilo mu dôjsť do cieľa na akomkoľvek mieste pred ním.

„Matej Bartošík už na prvom úseku vyletel z trate. Nabral obrovskú stratu a sám sa vyradil z hry o titul,“ približuje úvod súťaže na Orave Tomáš Minarovič z KM Racing Slovakia tímu. „Úvod bol však ťažký aj pre nás, lebo aj my sme sa na blate zošmykli. Nám sa však podarilo vyhrabať a v súťaži sme pokračovali. Zvyšok už sme odjazdili v kľude. Chytili sme rytmus a postupne sme získanú stratu stiahli na minimum. Nemalo však zmysel viacej riskovať, pretože o titule už bolo rozhodnuté.“

KM Racing

V Mini Rally Cupe bol tak v cieli rýchlejší iba Michal Toth (Škoda Fabia). Tomáš Minarovič spolu s Martinom Špankom na Mitsubishi Lancer EvoIX skončili len tesne za ním a brali body za druhé miesto. Týmto Minarovič iba potvrdil zisk prvého miesta v absolútnom poradí Mini Rally Cupu 2017! „O takom krásnom úspechu sa mi na začiatku roka ani nesnívalo,“ radoval sa úprimne skromný Bánovčan. „Chcem sa veľmi poďakovať všetkým, ktorí ma podporili. Fanúšikom, obetavým chlapcom v tíme, našim fantastickým partnerom a sponzorom, no a osobitne aj Marekovi Krupicovi, bez ktorého by sme tento projekt nemali. Pre mňa bol tento rok v MRC mimoriadne cenný. Veľmi veľa som sa naučil o rely. Získal cenné skúsenosti a spoznal úžasných ľudí. Klobúk dolu pred organizátormi MRC. Všetci, na čele s Ferkom Debnárom, odviedli vynikajúcu prácu. Tento Pohár veľmi pomáha mladým pretekárom, ktorí si na výborne organizovaných súťažiach môžu v bezpečných podmienkach a za nepomerne nižšie náklady, ako v MSR, zasúťažiť na rôznych povrchoch. Naozaj som si to užil a veľa sa naučil.“

KM Racing

Po úspešnom ukončení sezóny v Mini rally Cupe je teraz pred Tomášom Minarovičom štart v poslednej súťaži sezóny Majstrovstiev Slovenska v rely, v Košiciach (19.-22. októbra.).

Zdroj: Ľuboš Kašický

Pridaj komentár