KL Racing

Kuko na Rally Košice s R5-kou, Ciro s Mitsubishi

Posledné kolo slovenského rally šampionátu odštartuje už počas nadchádzajúceho víkendu v Košiciach. Zbierať posledné body na túto súťaž idú aj dve posádky KL Racing Rally Teamu.

KL Racing

Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom sa divákom v okolí Košíc predstavia už stabilne s vozidlom Ford Fiesta R5. Spoločne pritom tejto posádke patrí piata priečka priebežného poradia Majstrovstiev Slovenska v rally 2017 so ziskom 115 bodov. Na štvrté miesto priebežného poradia pritom strácajú iba 10 bodov, čiže ešte nič nie je rozhodnuté.

„Tak ako na každej rally súťaži, budeme sa snažiť zabojovať aj teraz v Košiciach. Vieme, že to nebude ľahké, ale za pokus to určite stojí. Je síce pravda, že sme spolu s Vejom nesedeli v súťažnom aute od Rally Trebišov, ale snáď sa nám podarí dobre rozbehnúť,“ povedal Tomáš Kukučka.

KL Racing

So zmenou prichádza druhá posádka KL Racing Rally Teamu, Pavol Cireň a Pavol Hronec, ktorá vymení dvojkolku Renault Clio za štvorkolku Mitsubishi Lancer EVO IX. Deje sa tak napriek faktu, že Pavlom patrí v priebežnom poradí v triede 5 zatiaľ štvrtá priečka.

„V triede 5 by sa nám už asi medzi trojicu najrýchlejších nepodarilo dostať, tak sme si povedali, že si urobíme radosť a Rally Košice absolvujeme s Mitsubishi. Verím, že sa nám bude dariť lepšie ako s Cliom,“ doplnil Pavol Cireň.

Dvojicu posádok v hlavnom štartovom poli doplní vo farbách KL Racing Rally Teamu aj posádka Matej Krišanda – Peter Krišanda, ktorí sa spoločne so Seatom Ibiza predstavia v rámci Slovenského rally pohára.

KL Racing

43. Rally Košice odštartuje v dňoch 20. – 22.10.2017 v Košiciach a ich okolí. Súťažiacich čaká zdolávanie celkovo dvanástich rýchlostných skúšok, z ktorých šesť absolvujú v sobotu (21.10.2017) a zvyšných šesť v nedeľu (22.10.2017). Celková dĺžka trate pritom činí takmer 515 kilometrov, pričom v tomto počte je už započítaných aj spomínaných dvanásť rýchlostných skúšok. Ich spoločná dĺžka je takmer 140 kilometrov. Okrem spomínaných bodov do slovenského rally šampionátu tu budú súťažné posádky bojovať aj o body v rámci FIA Zóny strednej Európy.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár