Igor Drotár

Igor Drotár žiari aj na exhibičných súťažiach

Legendárny automobilový pretekár Igor Drotár neuberá z plynu ani po sezóne Majstrovstiev Slovenska v rely a MSR v pretekoch automobilov do vrchu. Nedávno sa ukázal na Autoshow Slovakia Ring a už tento víkend si zajazdí v Česku, v priamom súboji s legendou Majstrovstiev sveta v rely Markku Alénom.

Igor Drotár

Autoshow na permanentnom autodróme Slovakia Ring tradične ukončuje slovenskú motoristickú sezónu. I keď už nejde o žiadne tituly, dravosť a vášeň pre motoršport nijako neklesá. Posádky čakalo na Žitnom ostrove uplynulý víkend množstvo zábavy.

Igor Drotár: „Bola to úžasná akcia, zišlo sa tu opäť veľa skvelých jazdcov a áut. Prialo nám tiež počasie a trať bola po prvýkrát vymyslená mimoriadne dobre. Rovnako aj systém dvoch meraných jázd a jednej pre šou; to konečne naplnilo význam slova „autoshow“… Rovnako dobre dopadli i piatočné jazdy, kedy sme na záver sezóny povozili reklamných partnerov a výhercov. Veľmi dobre som sa povozil a v tradične silnej konkurencii som napokon skončil na krásnom piatom mieste. Auto fungovalo úžasne. Vítala nás tu mimoriadne príjemná atmosféra s vôňou benzínu. Stretol som tu veľa starých, i nových tvárí, upevnil si znovu vzťahy s našou motoristickou komunitou, vrátane skvelého Štofiho Rosinu, či dakaristu Ivana Jakeša. Veľmi sa už teším na budúci rok a dúfam, že trať nezmenia; netrebalo už hľadať trasu, trať bola jednoznačná a prehľadná.“

Igor Drotár

Len týždeň po Autoshow je na rade ďalšia obľúbená exhibičná akcia – Stretnutie majstrov v Sosnovej, neďaleko Českej Lípy.

Igor Drotár: „Sosnová bude úžasná, bude tam i dvojnásobný majster sveta Miki Biasion a legenda WRC Markku Alén. Predvedie sa tiež talentovaný Teemu Suninen z WRC2. A samozrejme špičky z našich a okolitých krajín. Veľmi sa tam teším. Paralelné jazdy majú svoj charakter a mňa čakajú preteky s Markku Alénom, ktorý dlhé roky držal rekord v počte víťazstiev vo WRC, kým ho neprekonal až istý Sébastien Loeb.“

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár