KL Racing Rally Team

KL Racing Rally Team z Prahy do Slušovíc

Posledné dve podujatia tohtoročnej rally sezóny absolvuje slovenský KL Racing Rally Team u našich západných susedov. Po Pražskom Rallysprinte, ktorý sa konal počas uplynulej soboty, teraz posádky tímu smerujú do Slušovíc.

KL Racing Rally Team

Mikuláš Rally Forever 2017 je aj v tomto roku poslednou rally súťažou na spoločnej česko-slovenskej rally scéne. Pri tejto sezónnej derniére nebude chýbať ani slovenský KL Racing Rally Team spoločne s dvojicou súťažných posádok.

S vozidlom Ford Fiesta R5 sa divákom v Slušoviciach predstaví Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom. Zatiaľ čo pre Petra Vejačku bude táto súťaž novinkou, Tomáš Kukučka tu už štartoval pred dvoma rokmi. Aj vtedy sa predstavil divákom s vozidlom Ford Fiesta R5, žiaľ už na štarte prvého testu ho zradila poloos a tak nasledovalo odstúpenie.

„Verím tomu, že teraz nás žiadna technická porucha nezastaví a my sa na súťaži v Slušoviciach poriadne aj s Vejom zabavíme. Je to naša posledná súťaž v roku a už sa na ňu naozaj veľmi teším. Po minulo týždňovej Prahe to bude ďalšia zo súťaží, ktorá je zaradená do kategórie „voľné“ a tak sa k nej aj chceme postaviť. Modlím sa aby ešte pred víkendom napadol sneh, ten ja veru môžem. Či sa tak stane, alebo nie, našim cieľom je poriadne si súťaž užiť a zabaviť nielen seba, ale aj množstvo divákov, ktorí v Slušoviciach určite opäť zaplnia všetky voľné miesta v okolí rýchlostných skúšok,“ zhodnotil Kuko pred cestou do Slušovíc.

KL Racing Rally Team

Pred spomínanými dvoma rokmi v Slušoviciach štartoval aj Paľo Cireň. Vtedy to bolo v spolupráci so Subaru Impreza WRX STi, toto auto teraz vymení Mitsubishi Lancer EVO IX a na miesto spolujazdca sa posadí Marcel Hranka. Rovnako aj Ciro pred spomínanými dvoma rokmi súťaž nedojazdil a po drobnej havárii ju opustil už v prvom teste.

„Po Prahe, kde som prvýkrát v živote robil spolujazdca môjmu kolegovi Tomášovi Kukučkovi sa už opäť teším za volant. Mikuláš Rally v Slušoviciach je pekná súťaž a ja verím, že napadne aj sneh. Meteorológovia to hlásia, ale či budú mať pravdu, to je ako vždy vo hviezdach. Dúfam, že teraz sa nám bude na tratiach dariť a budeme mať možnosť sa poriadne pobaviť,“ dodal Pavol Cireň.

Mikuláš Rally Forever 2017 štartuje už počas nadchádzajúceho piatku, pričom organizátor na tent deň pripravil administratívne a technické preberanie súťažiacich, ale obhliadku oboch tratí. Samotný štart je naplánovaný na sobotu o 11:30 hodine a cieľ bude rovnako v sobotu o 15:30 hodine.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár