Maťo Homola

Maťo Homola v TCR Middle East v Dubaji

Koniec januára trávi automobilový pretekár Maťo Homola na Blízkom východe. Po prvom kole TCR Middle East v Abú Zabí pokračuje tento seriál po týždni pretekmi v Dubaji, rovnako v Spojených arabských emirátoch. Pred týždňom získal Homola vo Volkswagene Golf TCR DSG talianskeho tímu Pit Lane Competizioni 2. a 4. miesto v dvoch jazdách, čo ho v priebežnom poradí TCR Middle East vynieslo na 3. miesto.

Maťo Homola

Víkend v Dubaji má rovnaký formát ako v Abú Zabí. V piatok sa na 4330-metrovom Autodrome išli tréningy a kvalifikácia. V prvom tréningu obsadil Maťo druhé miesto časom 1:45,368 min, len 19 tisícin za víťazom. V druhom tréningu bol náš jazdec na 5. mieste a rovnaká pozícia mu patrila aj po kvalifikácii. V nej zajazdil najlepší čas s hodnotou 1:45,411 min s odstupom 957 tisícin na víťazného Engstlera.

„Poznám dubajskú trať, hoci vždy, keď tu jazdím, ideme inú verziu,“ povedal po tréningoch Maťo Homola. „Snažíme sa zrýchliť a tvrdo na tom pracujeme, v prvom tréningu sme boli spokojní. Nemali sme žiadne problémy. V kvalifikácii sa mi až tak nedarilo, ale preteky budú iné. Budem sa snažiť útočiť a získať pozície už na štarte.Mám auto s prevodovkou DSG a to je oproti sekvencii veľká nevýhoda. Strácam najmä na maximálke, čo sa na tejto trati už len ťažko doháňa. No beriem to športovo, bojujem najlepšie, ako viem. Z tých jazdcov, čo majú podobnú techniku, som najrýchlejší a dokonca porážam aj pilotov so sekvenciou. Je to výborný tréning na novú sezónu.“

Maťo Homola

Prvé preteky sa v Dubaji idú v sobotu o 7:45 SEČ. Druhá jazda na 14 kôl je na pláne o 10:55.

Zdroj: Maťo Homola

Pridaj komentár