ARC Bratislava

ARC Bratislava uzavrie Asian Le Mans Series na Sepangu

Automobilový pretekár Miro Konôpka so svojim tímom ARC Bratislava štartuje tento víkend na známom okruhu Sepang v Kuala Lumpur v Malajzii v poslednom, štvrtom kole Ázijskej Le Mans Série. Spolu s Lotyšom Konstantinsom Calkom budú bojovať v Ligieri JS P217 Nissan o body do celkového poradia triedy LMP2, v ktorej im po troch podujatiach patrí solídne 4. miesto.

ARC Bratislava

V slovenskom prototype menom Anča budú v štvorhodinových pretekoch len dvaja jazdci. Rik Breukers, ktorý minulý víkend vyhral 24-hodinovku v Daytone (v triede GTD), bude opäť chýbať.

„V Burirame sa išlo 6 hodín, tam sme museli štartovať traja,“ vysvetľuje Miro Konôpka. „No tu na Sepangu zvládneme 4 hodiny aj vo dvojici s Kostom Calkom. V celkovom poradí už na prvé miesto nemôžeme dosiahnuť ani teoreticky, a tak môžeme ísť bez tlaku. No chceme dosiahnuť dobrý výsledok. Uvidíme, ako nám to tu skomplikuje počasie. Na Sepangu vo februári často prší. A nie je to dážď, aký poznáme z Európy. Sú to poriadne prívaly vody. Takže to môže byť ešte celkom zaujímavé.“

ARC Bratislava

Piatkové súkromné testovanie už má ARC Bratislava za sebou. Odjazdil v ňom 29 kôl a najlepší čas 1:59,496 dosiahol Calko. Slovenský tím to vynieslo na 6. miesto poradia. V sobotu sú na pláne ešte dva voľné tréningy: prvý má 90 a druhý 120 minút. Kvalifikácia sa ide o 17:00 (10:00 SEČ).

Preteky 4 hodiny Sepangu sa začnú v nedeľu o 6:00 SEČ. Fanúšikovia na Slovensku ich môžu sledovať naživo na stránke asianlemansseries.com.

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár