Slovak National Hill Climb Team

Slovak National Hill Climb Team štartuje sezónu RRP a MRC 2018

Ako sme si už v minulosti zvykli, Slovak National Hill Climb Team napriek faktu, že sa v minulosti jednalo o čisto kopcový tím, zahŕňa v poslednej dobe do svojho portfólia aj rally súťaže. V tomto roku plánuje, okrem iných seriálov, absolvovať aj kompletný program seriálu RRP a MRC.

Slovak National Hill Climb Team

A práve tento seriál Minirally Cup odštartuje v tohtoročnej sezóne prvé kolo, ktoré sa bude konať na podujatí Dobšinská zima 2018. Na štart sa medzi viac ako osemdesiatkou súťažiacich postaví aj posádka Roland Pecúch – Viktória Dudášová na Lade 2107, minuloroční absolútni víťazi seriálu Slovenský Rally Pohár. Okrem tohto, či iných seriálov, si spoločne teraz v Dobšinej vyskúšajú aj seriál RRC a MRC a samozrejme Roliho by sme mali v priebehu sezóny vídavať aj v rámci pretekov automobilov do vrchu.

„Naša spolupráca s touto nádejnou mladou posádkou začala v Slovak National Hill Climb Teame už koncom minuloročnej sezóny, keď nás reprezentovali na Szilveszter Rally na Hungaroringu. Sme radi, že môžeme dávať príležitosť aj mladým talentom. To, že tu talent jednoznačne je, už spomínaná dvojica v minulosti jednoznačne dokázala. Stali sa absolútnymi víťazmi seriálu Slovenský Rally Pohár 2017 a Roli sa umiestnil na druhom mieste absolútneho poradia aj v rámci seriálu Slovenský Kopcový Pohár 2017. Dobšinská zima jednoznačne patrí k zimným súťažiam a pevne verím, že sneh aj napriek pomerne veľkému otepleniu na rýchlostných skúškach vydrží aj teraz. Sám som zvedavý ako sa Rolimu s Vikinou bude dariť na snehu,“ povedal Peter Florek.

Slovak National Hill Climb Team

Podujatie Dobšinská zima 2018 štartuje počas nadchádzajúcej soboty, čiže 3.februára 2018. Podujatie je zaradené do seriálov RRP a MRC. Štart súťaže je plánovaný na 11:00 hodinu, cieľ na 15:10 hodinu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár