Najnovšia Škoda Fabia R5 prekročila hranice Slovenska

Najnovších rally špeciálov Škoda Fabia R5 je už po celom svete, vrátane Slovenska, viac ako dvesto. Napriek tomu sa v týchto dňoch Slovensko môže hrdiť faktom, že jeho hranice prekročila úplne najnovšia verzia tohto rally špeciálu.

Škoda Fabia R5
Škoda Fabia R5

O toto všetko sa postaral slovenský XIQIO Rally Team v spolupráci so Srnka Motorsport a JUKA Motorsport. Škoda Fabia R5 s výrobným číslom 209, ktorá už „nocuje“ na Slovensku bola totiž vyrobená „iba toť nedávno“ v mesiaci marec 2018. Pri jej kompletizácii v dielňach mladoboleslavskej fabriky, pripravovali mechanici Škoda Motorsport naraz hneď dvojicu spomínaných vozidiel. Tú druhú, s výrobným číslom 208 už diváci mali možnosť sledovať priamo v akcii, na trati úvodného podujatia českého rally šampionátu, vo Valašskom Meziříčí. Za jej volant sa pritom posadil továrenský jazdec Škoda Motorsport Jan Kopecký.

Škoda Fabia R5
Škoda Fabia R5

Poďme však ku samotnému, najnovšiemu rally špeciálu. Škoda Fabia R5, o ktorej hovoríme, má vo svojej výbave najnovší typ motora, ktorého výkon je oproti pôvodnému silnejší o 5 kW. Okrem tohto faktu dostala do vienka Škoda Fabia R5 s výrobným číslom 209 aj najnovší typ prevodovky a tlmičov.

V prípade ak by mal niekto záujem o prenájom spomínanej Škody Fabia R5 môže kontaktovať manažéra XIQIO Rally Teamu, Mariána Mičáka, alebo Tomáša „Srnku“ Ondreja, kontakty máme k dispozícii v redakcii (info).

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár