Slovak National Hill Climb Team

Čiliak zo Šternberku s víťazstvom, Ambrúz štvrtý

Premenlivé počasie sprevádzané búrkami, ale aj slnečnými lúčmi. Aj taká bola atmosféra piateho kola seriálu FIA European Hill Climb Championship, ale aj štvrtého kola FIA Historik Hill Climb Championship v Šternberku.

Slovak National Hill Climb Team

Štart týchto pretekov si nedala ujsť ani dvojica jazdcov Slovak National Hill Climb Team, Peter Ambrúz na Mitsubishi Lancer EVO IX a Miro Čiliak s formulou Metalex MTX 1-06.

Dvojica šampionátov, dvojica jazdcov, dvojica bodov do európskych hodnotení. V Šternberku sa Mirovi Čiliakovi síce darilo a v rámci seriálu FIA Historik Hill Climb Championship 2018 vybojoval plný počet bodov v rámci triede E4-1600, nebolo to však bez problémov. Tie mu narobila prevodovka, vďaka ktorej v prvej súťažnej jazde prišiel do cieľa na zaseknutom druhom prevodovom stupni, druhú jazdu zase štrajkoval tretí rýchlostný stupeň.

Peter Ambrúz, ten sa zapojil spoločne s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX do seriálu FIA European Hill Climb Championship a rovnako sa mu darilo. Výsledkom bolo štvrté miesto v skupine N a samozrejme aj príslušné body do spomínaného majstrovstva.

Slovak National Hill Climb Team

„Ako vždy v Šternberku to boli dobré preteky, ale treba povedať, že organizátor už klasicky robil zmätky hlavne v druhej ostrej jazde. Panoval tu chaos a poradie štartu nebolo tak, ako by malo byť podľa predpisov. Navyše nás aj trošku potrápilo počasie, ale na to sme si v Šternberku už zvykli. V podstate pre mňa preteky prebiehali bez problémov, Miro sa však trápil s prevodovkou Metalexu. Napriek tomu sme sa snažili si ich poriadne užiť. Vďaka patrí všetkým našim partnerom za podporu, ale aj mechanikom za prípravu našich vozidiel,“ zhodnotil Peter Ambrúz po pretekoch.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár