ZANETI MOTORSPORT

Zaneti nasadil na Ostrú Lúku Ford Fiestu R5

Po úspešnom štarte Ivana Mutňanského na Jankovom Vŕšku sa tím ZANETI MOTORSPORT rozhodol štartovať aj na poslednom podujatí slovenskej kopcovej sezóny (MRS PAV), na Ostrej Lúke. Za Volantom Fordu Fiesta R5 znova uvidíme Ivana Mutňanského.

ZANETI MOTORSPORT

„Okrem Jankovho Vŕšku som doteraz na žiadnom inom podujatí Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu neštartoval a finálový podnik na Ostrej Lúke je preto pre nás pekná výzva,“ teší sa na štart Ivan Mutňanský. „V predošlých pretekoch som si na auto rýchlo zvykol. Ovláda sa oveľa ľahšie a precíznejšie, ako vozidlá predošlej generáciu. Bol to pre mňa úžasný zážitok a tak sa aj na týchto pretekoch pokúsim zopakovať pekný výsledok.“

Mutňanský jazdí na vozidle Ford Fiesta R5 v skupine S20, kde aj napriek tomu, že štartoval iba Jankovom Vŕšku, tak priebežnom poradí slovenského šampionátu figuruje na treťom mieste. Ak sa rovnako vydarí aj štart na Ostrej Lúke, tak by ho to posunulo ešte vyššie. „Samozrejme, že človek vždy štartuje s najvyššími ambíciami. Aj ja sa pokúsim sa zabojovať a o tie najvyššie priečky,“ neskrýva zdravé ambície Ivan Mutňanský, ktorý je zároveň aj šéfom tímu Zaneti Motorsport.

Preteky pri Zvolene sú deviatym podnikom slovenskej kopcovej sezóny a uzatvárajú jej ďalší ročník. Jazdia sa ako dvojkolo, keď v sobotu dopoludnia sú na programe najprv dve tréningové jazdy a popoludní dve súťažné jazdy prvého súťažného dňa. V nedeľu 9.septembra sa celý program zopakuje a definitívne uzavrie sezónu MSR PAV 2018.

ZANETI MOTORSPORT

Pre Zaneti Motorsport to však nebude posledný štart. „Žiaľ, po havárii v Lubeníku a vynechaní štartu v Trebišove sa naše pódiové ambície v Majstrovstvách Slovenska v rely rozplynuli. Preto nebudeme štartovať ani v Košiciach,“ vysvetľuje ďalší program tímu Zaneti Motorsport Ivan Mutňanský. „Ak všetko pôjde podľa plánu, tak sa naša posádka bratov Melichárkovcov predstaví na záver sezóne ešte na relyšprinte vo Vsetíne a absolvuje niekoľko tradičných koncoročných podujatí.“ Ešte predtým však tím Zaneti Motorsport už tento týždeň vycestuje na Ostrú Lúku.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár