Slovak National Hill Climb Team

Pecuch zabával divákov, Hudy bojoval s nefunkčnou spojkou

Slovak National Hill Climb Team nechýbal ani na predposlednom kole Majstrovstiev Slovenska v rally 2018, v Trebišove. Zatiaľ čo posádka Hudy – Frisch odstúpila, Pecuch s Dudášovou brali štvrté miesto v triede.

Slovak National Hill Climb Team

Celý trebišovský kolotoč začal už počas posledného augustového dňa podvečer prvou, mestskou rýchlostnou skúškou. Tu vybojovala posádka Vlado Hudy – Jaro Frisch druhé miesto v triede 8 a Roland Pecuch s Viktóriou Dudášovou piate v triede 6. Po tomto krátkom rozbehu sa súťažné posádky predstavili na štartovej rampe fanúšikom v Trebišove.

Počas prvého septembrového dňa, čiže soboty, čakalo na súťažné posádky deväť poriadne náročných rýchlostných skúšok. Žiaľ, už po trojici z nich hlásil Vlado Hudy poruchu spojky, vďaka čomu nakoniec musel aj odstúpiť.

„Nejde mi radiť dvojka az dá sa, že to bude asi spojkou. Je mi to ľúto, ja ako Košičan tieto rýchlostné skúšky môžem, žiaľ, technika je proti,“ oznámil Vlado Hudy v cieli tretej rýchlostnej skúšky.

Roland Pecuch s Viktóriou Dudášovou bojovali ďalej. A treba povedať, že pri ich prejazdoch sa fanúšikovia poriadne zabávali. Jazdiť s vozidlom Lada VAZ 2107 rovno je totiž dosť problém a tak Roli s Vicky zdieľali ovácie divákov takmer v každej zákrute. Výsledkom bolo nakoniec štvrté miesto v triede, pričom o tretiu priečku prišli na poslednom teste.

Slovak National Hill Climb Team

„Bohužiaľ, napriek tomu, že sme poriadne tlačili nám to tretie miesto na poslednú chvíľu ušlo. Tri rýchlostné skúšky pred koncom sme boli na štvrtom mieste, v predposlednej sa nám podarilo zatiahnuť a bolo z toho tretie miesto priebežného poradia. Na poslednej nám to však vrátili a tak sme zase spadli na štvrtú priečku. Auto fungovalo výborne, akurát na piatej rýchlostnej skúške mi ostala zaradená štvorka a tu sme veľa stratili, keď som išiel celý test na štvrtom prevodovom stupni, škoda, možno práve to chýbalo k tretiemu miestu. Inak bolo všetko super,“ zhodnotil Roland Pecuch v cieli 2. DeutschMann Rallye Trebišov 2018.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár