Subaru Rally Team Komárno

Luky a Julo Lapdavskí idú do Košíc zabojovať o konečné umiestnenie v triede 3

Slovenský rally šampionát o majstrovských tituloch rozhodne v rámci 44. Rally Košice. Nielen o tom, kto bude tohtoročným „absolútnym kráľom“, ale aj o tom, kto bude „kraľovať“ v jednotlivých triedach. Jednou z nich je aj trieda 3, kde bojujú o body bratia Lapdavskí a Subaru Rally Team Komárno.

Subaru Rally Team Komárno

Lukášovi a Júliusovi patrí pred posledným kolom Majstrovstiev Slovenska v rally 2018 priebežne tretie miesto v triede 3. Strata na vedúcu priečku je síce tridsaťtri bodová, no v hre je v Košiciach ešte štyridsať bodov. Pýtate sa ako je to možné ? Jednoducho. 44. Rally Košice 2018 je totiž dvojetapovou súťažou, čo podľa platných predpisov Slovenskej asociácie motoristického športu znamená, že v Košiciach bude každá etapa bodovaná zvlášť. Čiže možnosť, aj keď v podstate iba teoretická, na zisk titulu v prospech Lapdavských stále trvá. A to je na tom to najlepšie. Všetci zúčastnení totiž budú musieť ísť naplno.

Subaru Rally Team Komárno

„Je pravda, že šanca tu ešte je. Ale je veľmi malá a my by sme mohli sláviť úspech iba v prípade, ak by naši konkurenti ani jednu etapu nedokončili a my by sme zase obe vyhrali. Toto však nikomu neprajeme a radšej budeme druhí, alebo tretí po vzájomných pekných súbojoch. Nový motor, ktorý v Subaru Impreza WRX STi máme vydržal Rally Trebišov, čo bolo super. Dúfame, že aj teraz bude všetko fungovať ako má a my dôjdeme po oba dva dni až do cieľa. Ako dopadnú naše súboje, to uvidíme v nedeľu popoludní. Jedno je však isté, svoju kožu lacno nepredáme,“ zhodnotil starší z bratov, čiže spolujazdec Július Lapdavský.

O tom, ako prebiehali prípravy na 44. Rally Košice nám zase porozprával jazdec, Lukáš Lapdavský: „Prípravy boli rovnaké ako na každú rally súťaž. Nejaké to fitko na zlepšenie kondície, ale absolvovali sme aj nejaké menšie sledovanie onboardov z minulých ročníkov Rally Košice, aby sme si pripomenuli trate.“

Subaru Rally Team Komárno

Posledné kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2018 odštartuje v dňoch 19. – 21.10.2018 v rámci 44. Rally Košice. Organizátor tu pre všetkých súťažiacich pripravil náročnú dvojetapovú súťaž, ktorej štart je plánovaný na sobotu 20.10.2018 od 14 hodiny 5 minúty a cieľ na nedeľu 21.10.2018 od 14:00 hodiny.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár