LAMA RACING

LAMA RACING – Mičko si premiéru na Auto Show užil

Pomaly sa stáva tradíciou, že na záver slovenskej autošportovej sezóny sa na Slovakia Ringu koná stretnutie automobilových pretekárov naprieč všetkými disciplínami. Dubnický tím Lama Racing a Braňo Mičko nemohli chýbať.

LAMA RACING

Premiérová sezóna 2018 bola pre mladý talentovaný tím LAMA RACING nečakane úspešná. Nuž a každý úspech sa patrí vždy poriadne osláviť. Aj preto dubnický tím Branislava Mička po skončení kopcovej sezóny zaradil do svojho programu štarty, ktoré mu umožnili nahliadnuť do ďalších disciplín automobilového športu a možno ho aj tak trochu navnadili pri tvorbe plánov do budúcnosti. „Kopcová sezóna bola pre mňa novým a naozaj veľmi intenzívnym zážitkom. Skutočne som si to poriadne užil. Autá milujem a prirodzene som začal uvažovať aj o tom, že by som si vyskúšal aj ďalšie automobilové disciplíny. V závere októbra som prvýkrát štartoval na rely a teraz sa naskytla možnosť zajazdiť si aj na okruhu v rámci tradičných koncoročných automobilových šou,“ vraví Braňo Mičko.

LAMA RACING

Každý, kto sa len trochu venuje automobilovému športu vie, že po vzore formátu Race of champions, ktoré kedysi koncom osemdesiatych rokov vymysleli Michele Moutonová a Frederik Johnsson, sa postupne vo svete začali konať aj národné mutácie stretnutí automobilových pretekárov z rôznych disciplín. Jednoducho dôvod, aby sa v závere roka ľudia zišli na jednej trati a oslávili svoju lásku k spáleným gumám a vôni benzínu. Na Slovensku sa v posledných rokoch takýmto podujatím stala Auto Show na Slovakia Ringu.

„Ešte som nezažil takúto výbornú atmosféru. Na Slovakia Ring prišli „kopčiari“, okruhári“ aj „relisti“. Bolo super si vzájomne nielen zajazdiť na jednej trati, ale aj porozprávať sa o športe, autách a všetkom možnom. Výborné bolo aj to, že sme nielen pretekali, ale mali tiež možnosť povoziť svojich obchodných partnerov a priateľov, ktorí nás počas celého roka podporovali. Pre mňa to bola ďalšia nová skúsenosť a ďalší veľký zážitok,“ približoval atmosféru dubnický pretekár.

„V piatok sme jazdili tréningové jazdy na takmer trojkilometrovom úseku. Časy neboli dôležité a do kokpitu sme si mohli posadiť našich priateľov. Vyšlo nám nádherné počasie, ktoré v novembri nebýva zvykom a aj to prispelo k výbornej pohode. V sobotu sme potom jazdili dve súťažné jazdy na čas. Žiaľ, ja som do sobotňajších jázd napokon na poslednú chvíľu nemohol vyštartovať z technických príčin. Aj to však patrí k autošportu a hoci ma to mrzí, tak som rád, že som sa celého podujatia zúčastnil,“ vysvetľuje Braňo Mičko, ktorý má v tomto roku v pláne absolvovať minimálne ešte jedno podobné podujatie v Čechách. Či už to bude pražský rely šprint, či slušovický „Mikuláš“, to sa včas dozvieme.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi, Michal Bobko

Pridaj komentár